KediBilgi.com

Kedim Çok Su İçiyor? Kedilerin Çok Su İçmesinin Nedenleri

Kedim çok su içiyor? Kedilerin aşırı su içmesi farklı nedenlere bağlıdır. Çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle kedinizin aşırı su içmesi gözlemlenir. Kediler bazı rahatsızlıklar nedeniyle de aşırı su içebilirler. Ancak çok sık kuru mama tüketimi, aşırı egzersizler gibi pek çok durum da çok su içmeye neden olur. Eğer kedinizde bir anda sürekli olarak aşırı su içme eğilimi fark ederseniz veteriner kontrolü sağlamanız gerekir. Bu sayede mevcut bir hastalık olup olmadığı kolaylıkla görülür. Peki, kedilerin çok su içmesinin nedenleri nelerdir? Kediler hangi durumlarda çok su içme eğilimi gösterirler?

Kedim Çok Su İçiyor? Kedilerin Çok Su İçmesinin Nedenleri

Kedilerin çok su içmesinin çeşitli rahatsızlıklara işaret ettiği söylenebilir. Bu rahatsızlıklar kimi zaman böbrek rahatsızlıkları, kimi zaman diyabete işaret ediyor. Bunlar ciddi sağlık problemleri olduğu için kedilerin çok su içmesi durumunda veteriner kontrolünün sağlanması gereklidir. Kedilerin su içmeyi sevdiği de unutulmamalıdır.

Kediler su içmeyi çok sever. Özellikle de su kabında sürekli taze su görmek onları çok mutlu eder. Bu nedenle de kedinizin sürekli su içmesi size garip gelmez. Kediler kimi zaman aşırı egzersiz sonrasında da aşırı su içme davranışı gösterir. Bu durumlar oldukça normaldir ve herhangi bir rahatsızlığa işaret etmez. Kedinizin normalde çok fazla su içiyorsa ve bu durum bir anda ortaya çıkıp bir süre devam ediyorsa veteriner desteği almanız gereklidir.

Diyabet Rahatsızlığı Kedilerin Çok Su İçmesinin Nedenleri Arasında

Kedilerin çok su içmesi farklı rahatsızlıklara bağlı olur. Bu nedenlerden biri de kedinizin yaşayabileceği diyabet rahatsızlığıdır. Kedilerin diyabet rahatsızlığına sahip olması genellikle dengeli ve düzenli beslenmemekten kaynaklanıyor. Genetik yatkınlıklar da kedilerde diyabet rahatsızlığını tetikleyebilmektedir.

Yaşlı ve kilolu kedilerde görülme riski daha fazla olan diyabet rahatsızlığı kedilerde aşırı su içme ile kendini gösterir. Normalde çok sık ve çok fazla su içmeyen kedinizin bir anda çok fazla ve sık sık su içmeye başladığını fark ederseniz ve bu durumu birkaç gün boyunca devamlı gözlemlerseniz diyabet rahatsızlığının kontrol edilmesi için veteriner desteği almanız gerekir.

Kedilerde Böbrek Rahatsızlığı Aşırı Su Tüketimine Neden

Kedinizin böbrek rahatsızlığına sahip olması, aşırı su tüketmesine neden olur. Özellikle de yaşlı kedilerde böbrek rahatsızlıkları daha yaygın şekilde gözlemlenir. Aşırı su içme ve sık sık idrara çıkma ile kendini gösteren böbrek rahatsızlıklarından en sık görüleni ise böbrek yetmezliğine yol açar. Kedinizin böbrek rahatsızlığına sahip olup olmadığını erken dönemde anlamanız çok önemlidir. Erken dönemde teşhis edilmeyen böbrek rahatsızlıkları kedilerin ölümcül rahatsızlıklar yaşamasına sebep olabilmektedir.

Bir noktadan sonra tedavi edilemeyecek kadar ilerleyebilen böbrek yetmezliği, kedinizin sağlığını ciddi ölçüde tehlikeye atar. Bu nedenle de kedinizin aşırı su içtiğini, sık sık idrara çıktığını gözlemleyin. Vakit kaybetmeden veterinerinize danışmanızı öneriyoruz. Erken teşhis ile kedinizin böbrek tedavisi de erken dönemde sağlanır.

Kedilerde Kuru Mama Tüketimi Susamaya Yol Açar

Kedinizin ağırlıklı olarak kuru mama tüketmesi, aşırı susamasına neden olur. Yaş mama ile kuru mamanın farklı zamanlarda dengeli şekilde verilmesi, kuru mamanın aşırı susuzluğa neden olmasını engelleyecektir. Ayrıca kedinizin sürekli olarak kuru mama tüketmesi, yeterli kadar sıvı almamasına yola açar. Oysa kuru mama ile yaş mama dengeli şekilde verilirse sıvı tüketimi de dengelenir.

Kedinizin dengeli şekilde beslenmesi çok önemlidir. Bu sayede su tüketimi, gelişimi ve büyümesi dengeli şekilde ilerler. Kedilerin yalnızca kuru mama tüketmemesi gerekir. Yalnızca kuru mama tüketen kedilerde kabızlık ve benzeri sindirim problemlerinin ve yeterli beslenmemeye bağlı sorunların yaşanması da mümkündür. Yaş mamaların besin içerikleri kuru mamalara göre daha farklı olduğu için yaş ve kuru mamaların hafta içinde karma şekilde verilmesi önemlidir.

Exit mobile version