Kedilerde kulak bakımı nasıl olmalı? Kedilerin kulakları gerçek hareket sanatçılarıdır: 30 adede kadar kas kullanılır. Böylece kürk burunları kulaklarını farklı yönlere çevirir. Bu nedenle başlarını çevirmeden bile her küçük sesi duyabilirler. Yüksek frekanslardaki en ufak gürültü bile bu şekilde yakalanıyor. Duyarlı kulak misafiri olanların da iyi bakıma ihtiyacı olduğunu söylemeye gerek yok. Kediler genellikle bununla kendileri ilgilenir. Hangi durumlarda yardıma ihtiyaçları olduğunu ve nelere dikkat edilmesi gerektiğini açıklarız. Kedi kulaklarının özel bakıma ve temizliğe ihtiyacı var mı?
Normalde, kedinin kulaklarının insan eliyle ek olarak temizlenmesi gerekmez, çünkü kulaklar kendilerini temizler. Dış alanlar tipik kedi yıkamasıyla kaplanır. Bununla birlikte, kulaklarda akar veya mantar istilası varsa, kedilerin tımarlama konusunda yardıma ihtiyacı vardır. Akarlar ve mantarlar, kedinin kulağındaki sıcak ve nemli ciltte özellikle rahat hissederler. Buna göre hızla çoğalırlar. Bir istila genellikle kulakta küçük, siyah noktalar, kulakların çevresinde çizik izlerinin yanı sıra aşırı kulak kiri ve kızarıklık şeklinde ortaya çıkar. Akarlardan veya diğer parazitlerden şüpheleniyorsanız, bir veteriner hekime danışmalısınız. İstilayı tedavi etmek için özel yöntemler önerebilirler. Bazı cinsler ve karışık kedi ırkları da balmumu oluşumunu artırma eğilimindedir. En kötü durumda, fazla domuz yağı çürümeye başlar. Ve iltihaplanmaya neden olabilir. Kediniz varsa kulaklarını düzenli olarak temizlemelisiniz.
Kedilerde Kulak Bakımı Yapılma Aşamaları
Kedilerde kulak bakımı yaparken kedinin kulaklarını bir bezle kolayca temizlenmiş olur. Uzman mağazalarda, evcil hayvan dükkânlarında veya veterinerde hassas kedi kulaklarını temizlemek için özel olarak tasarlanmış tentürler alabilirsiniz. Bunlar kulaklara damlatılır ve ardından birkaç dakika hareket etmeleri gerekir.
Bir ipucu: Tentürü kedinizin kulağına koymadan önce oda sıcaklığına ısıtın. Bu şekilde kedi, tentürün soğuk sıcaklığından korkmayacaktır. Ancak kuru ve temiz bir bezle bile genellikle iyi bir konumdasınız.
Kulakları temizlemek için en iyisi, kedinizin rahat göründüğü ve ideal olarak size sarıldığı ve sevilmekten hoşlandığı sakin bir an aramaktır. Ayrıca aydınlatma koşullarının uygun olduğundan ve her şeyi görebildiğinizden emin olun.
Kulağınızı iki elinizle kavrayın ve kulak kepçesini başparmağınızla hafifçe geriye doğru bastırın. Daha sonra bezi baskı uygulamadan kulağınızdaki deriye sürebilirsiniz. Uygulama sırasında hiçbir durumda çok sert davranmamalısınız. Bu kediyi korkutabilir ve yaralanmalara neden olabilir.
Hassas Kedi Kulakları ile Nelere Dikkat Edilmeli
Su ile temizlik yapılırken dikkatli olunmalıdır! Kulakları temizlemek için kullanılan bezi hafifçe nemlendirebilirsiniz, ancak asla ıslak kullanmayın. Aksi takdirde su kulağa yayılabilir ve en kötü durumda iltihaplanmaya neden Olur. Ek olarak, kulaktaki suyun hoş bir his olmadığını söylediğimizde muhtemelen deneyimden bahsediyoruz. Genel olarak, kedinin kulaklarını temizlerken kulak kanalına çok fazla girmemeye dikkat edin. Aksi takdirde yaralanma riskiniz vardır.
Sivri uçlu nesneler veya basitçe kıvrılmış kâğıt havlular da kullanılmamalıdır. Pamuklu çubuklara da dikkat etmelisiniz. Bunlar kulak kepçesinin dış bölgesi için uygundur, ancak kulağın altta yatan bölgesi için uygun değildir. Kir ve kulak kirini kulak kanalının daha derinlerine itme riski vardır. Temel olarak: tüylü kulaklar üzerinde mümkün olduğunca dikkatli ve dikkatli çalışın. Temizlik böyle çalışır ve kediniz tekrar mutlu ve tatmin olur.