KediBilgi.com

Kedilere Hap Nasıl Verilir?

Kedilere hap nasıl verilir? Kedilerin bazı hastalıklardan dolayı hap alması gerekebilir ve ilaç desteği kesinlikle veteriner kontrolü olmadan sağlanmamalıdır. Bu nedenle de veteriner tarafından verilen hapların doğru şekilde ve düzenli olarak kullanılması gerekir. Kedilerde bilinmeyen rahatsızlıklar mevcut olabileceği gibi her ilaç her hayvanda aynı etkiyi de göstermez. Bu nedenle de kedilere ilaç verileceği zaman veteriner desteği alınması büyük öneme sahiptir. Peki, kedilere veteriner tarafından önerilen haplar nasıl verilmelidir?

Kedilere Hap Nasıl Verilir?

Kedilere hap vermek kedi sahipleri için büyük bir problem olarak görülür ancak doğru şekilde hap vermek aslında kedilerin tepki göstermeyeceği bir yol ile sağlanabilir. Bu yollar ilacın türünce göre farklılık gösterebileceği için öncelikli olarak veterinere danışmak elbette ki daha mantıklı olacaktır çünkü bazı ilaçların doğrudan tüketilmesi gerekirken bazıları yemeğe ya da suya karıştırılarak verilebilmektedir.

Kedilere Hap Nasıl Verilir? Kedinizin Suyuna Katarak İlaç Vermek

Kedilere ilaç verileceği zaman suya katılarak da verilmesi mümkündür ancak haplar genellikle suya karıştırılmadan verilmelidir. Bu nedenle de kedilerin haplarının nasıl alınacağı öncelikli olarak veterinerlere danışılmalıdır. Eğer suya katılmasında bir sakınca yoksa kedilere bu şekilde hap verilmesi de mümkündür. Haplar suya katılarak verilmese de genellikle şurup gibi sıvı ilaçlar suya katılarak verilebilmektedir. Bu ilaçlar tadı yoğun olacağından dolayı kedilerin uzak durduğu ilaçlardır ancak su bu tadı seyreltebileceği için sıvı formdaki ilaçların bu yol ile içirilmesi mümkündür.

Kedilere İlacı Mamaya Katarak Vermek

Kedilere kolay şekilde ilaç vermek için mamaya katılabilecek olan ilaçları konserve mamalara katarak vermek mantıklı olacaktır ve bu sayede kediye ilaç vermek için uğraşmak gerekmeyecektir. Yaş kedi mamasının içine veterinerin tavsiye ettiği ölçüde ilaç karıştırılarak verilebilir. Haplar genellikle yaş mamaların içinde dağılabileceği ya da eriyebileceği için ise yaş mamalara karıştırarak vermek pek mümkün olmaz. Bu nedenle kuru mama içine veterinerin önerdiği miktarda hap eklenerek de kedilere yedirilebilir.

Kedinize Doğrudan İlaç Verme

Kediler pek çok konuda olduğu gibi ilaç içme konusunda da pek istekli olmazlar çünkü onlara kendi iradeleri dışında bir şey yaptırmak pek mümkün olmaz. Kedilere doğrudan ilaç verileceği zaman da aslında kedinin dikkatini dağıtabilecek unsurların ortadan kalkması önemlidir. Bu sayede kedinin başka bir noktaya yönelmesi pek mümkün olmayacaktır.

Kediye hap verilecek olan ortamın mümkün olduğunca sakin olması önemlidir. Kedinin agresifleşmesine neden olacak unsurlar bulunulan alanda olmamalıdır. Ayrıca kedinin da sakinleşmesi için hap vermeden önce onun saldırganlaşmasını önlemek önemlidir. Bir süre kedinizi kucağınıza alıp onu sevmeniz, dikkatini başka şeylere vermesini engellemeniz ve sonrasında hap vermek için gerekli hazırlıkları yapmanız mümkündür.

Kedilere doğrudan hap verileceği zaman onu sabit tutmak, bir süre sonra kendisinin da istemsizce hareketsiz kalmasına neden olacaktır. Bu nedenle kedi bir süre hareketsiz kalacak şekilde sabit tutulur. Sonrasında baş ve orta parmak ile çenesi tutulur ve başı geri yatırılır. Bu şekilde kedinin ağzı açılacaktır. Ağzı açılan kedinin ağzına hap yerleştirilir ve sonrasında kedinin hapı yutması için bir süre ağzı kapalı kalmalıdır. Bu sürede kedinin rahat şekilde yutması için boğazına da bir süre masaj yapılması mümkündür.

Doğrudan ilaç vermek genellikle uğraştırıcı görülebilir ve kedilerin de agresif olmasına neden olabilir ancak eğer bir rahatsızlıkları varsa ilaçlarını almaları için bunun uygulanması şarttır çünkü hapları vermenin pek fazla yolu yoktur. Kuru mamaların içinde verildiği zaman bazı hapların çiğnenememesi gerektiği için çiğnenmesi durumunda hap etkisini kaybedebilir, yaş mamalarda haplar eriyebilir ve bunun gibi durumların önüne geçmek için de aslında doğrudan ilaç vermek en sağlıklısı olacaktır.

Exit mobile version