KediBilgi.com

Kedilerin İlk 2 Ayı: 2 Aylık Yavru Kediler Bakımı

Kedilerin ilk 2 ayı özel bir bakıma ve ilgiye ihtiyaç duyarlar. Henüz gözlerini dünyaya yeni açmış bu yavruları, en az anneleri kadar iyi beslemeli ve şefkat göstermelisiniz. 2 aylık kediler için beslenmenin temel maddesi anne sütüdür. Bu nedenle kedinizin yeterli oranda ve doğru zamanlarda anne sütü ile beslenmesine yardımcı olmalısınız. Anne sütü ile beslenmesi mümkün olmayan kedilerin süt tozu karışımı ile beslenmesi gerekir. 2 aylık kediler hızlı geliştikleri ve hassas bir dönemden geçerler. Narin ve hassas yavru kediler bakımları sağlanmadığı zaman kısa süre içerisinde hayatlarını kaybedebilirler. Bu nedenle beslenmeleri, bakımları ve en önemlisi yeterli derece ilgi görmeleri yaşamlarını sürdürebilmeleri için çok önemlidir.

Kedilerin İlk 2 Ayı: Yeni Doğmuş Kediler Nasıl Beslenmeli?

Yeni doğan kediler, normal şartlarda anneleri tarafından içgüdüsel bir şekilde beslenirler. Yeni doğan bir kedinin ağırlığı ilk haftalarda 85-100 gram kadar olur. Bu narin yavru kediler, annelerinden süt emdikçe kısa sürede büyür ve hızlıca kilo alırlar. Yeni hayata gelmiş yavru kediler, annelerine bağlı bir hayat sürerler. Anne sıcaklığı ve anne sütü onlar için oldukça önemlidir. Fakat annesinden erken ayrılan kediler için hayatta kalmak zorlaşır. Hayatta kalmaları ve gelişimlerinin sağlanması için kedi bakımının temel noktalarının bilinmesi gerekir. Bu nedenle yavru kedilerin nasıl beslenmesi gerektiği, ne yemesi gerektiği ve bakımları hakkında yeterli bilgiye sahip olunmalıdır.

1-3 Haftalık Yavru Kediler Ne Yer?

Annesinden yeni ayrılmış bir yavru kedi sahiplenme yaptıysanız eğer anne sütünün besin değerlerini içeren özel süt tozları ile beslenmelidir. Kedilerin 2-3 saatte bir beslenmesi gerekir. 1 yemek kaşığı süt tozu ile yiyeceğini hazırlamanız gerekse de süt tozu ürününün üstünde belirtilen ölçülere göz atabilirsiniz. Doğru beslenen 1 haftalık bir kedinin ağırlığı bir haftanın ardından 115 grama çıkmalıdır. Ardından beslenmesi aynı şekilde devam etmelidir. 2-3 haftalık kedilerin her öğünde yarım yemek kaşığı süt tozu karışımını tüketmesi önemlidir. 8 ila 18 gün arasında yaklaşık 300 gram olmaları gelişimleri bakımından önemlidir. Yavru kediler 3 haftanın ardından ayağa kalkmaya ve etkileşim kurmaya başlayabilirler.

4-5 Haftalık Yavru Kediler Ne Yer?

1 aylık kediler ile neredeyse benzer beslenme şekli uygulanmalıdır. 4 ila 5 haftalar arasında kedilerin öğünlerinin miktarı arttırılmalıdır. Beslenme sıklığı azaltılır ve 5. Haftanın sonunda günde 3 defa, her öğünde süt tozu karışımı ile beslenmeleri gerekir. Bu dönemde mama geçişinin sağlanması da önerilmektedir. 5 hafta sonrasında sulandırılmış yavru kedi konserveleri ve yumuşatılan yavru kedi mamaları ile tanışmaları sağlanmalıdır. Mamaya alışsalar da henüz bu dönemde süt tozunu bırakmak genellikle tavsiye edilmemektedir. Annelerinden erken ayrılan yavru kedilerin 2 ay kadar süt tozu ile beslenmeleri, anne sütünden almaları gereken besin değerlerini almalarını sağlamaktadır. Bu nedenle yeterli düzeyde süt tozu ile beslendiklerinden emin olmalısınız.

6-8 Haftalık Yavru Kediler Ne Yer?

Yavru kediniz 6 haftalık olduğunda daha az miktarda süt tozu ve daha çok geçiş maması kullanılabilir. Günde 4 defa beslenmeleri tavsiye edilmektedir. Sulandırılmış kedi konservesindeki su miktarını azaltabilirsiniz. 6 haftalık kediler mama kapları içerisinde mamalarını yiyebilirler. Kediniz 7 haftalık olduğunda ise kedi konservesini düzenli olarak vermeyi bırakmalısınız. Yavru kedi maması ve süt tozu karışımı kediniz için yeterli olacaktır. Günde 3 öğün kuru mama yiyebilrler. Aynı zamanda süt tozu ile beslenmelerini desteklemeye devam etmek gerekir. 2 ayın sonunda ise kediniz artık tamamen kuru mamaya geçiş yapabilir. Bu dönemde yetişkin ya da kısırlaştırılmış kedi mamaları ile beslenmelerini önlemelisiniz. Özellikle yavru kedilerin gelişimlerini desteklemek ve sağlıklarının korunması için özel formüle edilmiş yavru kedi mamaları tüketmeleri önemlidir. 

Exit mobile version