- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Kedilerde kalp kurdu hastalığı belirtileri, şu şekilde sıralanmıştır:
- Hızlı nefes alıp verme
- Egzersiz yapmada isteksizlik
- Egzersiz sonrasında solunum güçlüğü
- Halsizlik
- İştahsızlık
- Solunum güçlüğü
- Öksürük
- Kilo kaybı
- Kafa sallama
- Ataksik nöbetler
- Aniden gelişen körlük
- Titremeler
- İshal
Kedilerde kalp kurdu hastalığı, genellikle kendini net bir şekilde belli eden hastalıklar arasında değildir. Bu bulguların tümü, klinik ortamda takip edilen kedilere bakılarak tespit edilmiştir.
Kedilerde Kalp Kurdu Tedavisi Nasıl Yapılır?
Kalp kurdu hastalığının tedavisi, henüz kesin ve net bir şekilde bulunmamış olduğundan belirli bir ilaç veya iğne ile sağlanmaz. Ancak kalp kurdu hastalığına yakalanmış olan kedilerin durumlarına ve göstermiş oldukları belirtilere bakılarak uygun olan tedavi yöntemleri kendilerine uygulanır. Bu hastalığın yenilmesinde bağışıklık sisteminin etkisi büyüktür. Bundan dolayı kedilerin bağışıklık sistemlerini destekleyici ürünlerin kullanımı oldukça fazla tercih edilir. Ayrıca nefes darlığı gibi belirtileri gösteren kediler için oksijen tedavileri de uygulanmaktadır.
Kedilerde Akciğer Enfeksiyonu Belirtileri Nelerdir?
Kedilerin akciğer enfeksiyonu kapması durumunda gösterdikleri belirtiler, şöyle sıralanmıştır:
- Hızlı nefes alma
- Zor nefes alma
- Öksürük (bazen kuru bazen de sümüklü olarak görülür)
- Nefes alırken ağrı oluşması
- Burundan kan veya irin şeklinde akıntı gelmesi
Kedilerde Kalp Kurdu Öldürür Mü?
Kalp kurdu hastalığının ölümcüllüğü vardır ve görüldüğü kedilerde derhal tedavinin başlatılması gerektiği hastalıklar arasında yer alır. Kalp kurdu hastalığı doğrudan tedavisi belirli ve uygulanabilir bir hastalık değildir. Ancak veterinerler tarafından uygun görülen tedaviler ile atlatılabilmesi sağlanır.
Kedilerde Hızlı Kalp Atışı Neden Olur?
Kedilerin kalp atışlarının hızlanması, kedilerde akciğer veya kalp hastalıklarının olduğunun, bu hastalıkların bir an önce atlatılması gerektiği anlamını taşır. Kedilerin yalnızca kalp atışları hızlı ise, genellikle kalpleri ile ilgili sorunların olduğu söylenebilir. Ancak kedilerin hızlı kalp atışlarına nefes alma gibi sorunlar da eşlik ediyorsa, akciğerlerinde bazı hastalıklarının olduğu söylenebilir. Kesin bir teşhis konabilmesi için kişilerin mutlaka veterinere gitmeleri, kedilerinin hastalıklarını tam olarak öğrenmelerinden sonra da derhal tedaviye başlatılmalıdır.
Kedilerde Akciğerde Sıvı Birikmesi Tedavisi Nasıl Yapılır?
Akciğerlerde birikmiş sıvının tedavisi, kediler için bu sıvının tam olarak neden oluştuğunu bulunması ile başlar. Veteriner hekimlerin ciğerlerinde sıvı olan kedilerin kan dolaşımlarından mı, kanlarında zehir olmasından mı veya farklı bir sorundan dolayı mı akciğerlerinde sıvı olduğunu tespit etmelerinden sonra hızlı bir şekilde tedavilerine başlarlar. Tedavi süreci, antibiyotik ve diğer takviye edici ilaçların kullanımı ile ilerletilir. Akciğerlerinde sıvı olan kediler ciğerlerinin tümünü kullanamadıklarından dolayı bu tedavilere ek olarak oksijen tedavisine de ihtiyaç duyarlar. Bundan dolayı hem tedavi esnasında hem de evde kedilere oksijen verilmesi hastalığın atlatılabilmesi için oldukça faydalı olacaktır.
Kedilerde Kalp Kurdu İnsana Bulaşır Mı?
Kedilerde kalp kurdunun bulaşması mümkündür. Kalp kurdu, kedilerde bir virüs olarak görülür. Bundan dolayı da bulaşması kolay olan hastalıklar arasında yer alır. Kedilerde kalp kurdu hastalığı görülmesi, özellikle sahiplerinin çok dikkat etmeleri gereken durumlar arasındadır çünkü kalp kurdu virüsü, insanlara da etki eder. İnsanlara bulaşması da, kedilerde ve diğer hayvanlarda olduğu gibi öldürücü olabilir. Kalp kurdu virüsü yavaş ilerleyen bir hastalık olmasından dolayı genellikle erken fark edilmez ve kediler gibi insanların da ölmelerine neden olabilir.
Hayvanlarda Kalp Kurdu Neden Olur?
Kalp kurdu hastalığının bulaşması, sivrisinekler vasıtası ile gerçekleşir. Bir sivrisineğin kalp kurdu virüsünü kapmasından sonra kedi ya da köpeği ısırması ile beraber hayvanlar bu hastalığı kapmış olurlar. İnsanlar, evcil hayvanlarını ısıran bu sivrisinek tarafından ısırılabilir ve bu hastalığı kapabilir. Bununla beraber, hayvanlardan da kolaylıkla kalp kurdu virüsü bulaşabilir.
Hayvanlarda Kalp Kurdu Ne Zaman Anlaşılır?
Kalp kurdunun bulaşma süresi, 4 ile 5 hafta arasında değişir. Herhangi bir sineğin köpekleri veya kedileri ısırmalarından sonra canlılar hemen tepkime göstermezler. Sinekten kendilerine bulaşan hastalıklar, en erken 4 hafta içinde bazı belirtiler göstermeye başlar. Bu süre içinde canlılar kendi türünden olan veya olmayan diğer canlılar ile temas ettikleri sürece hastalığı başkalarına da bulaştırma durumları mevcut olacaktır.
Kalp Kurdu İnsanda Olur Mu?
Kalp Kurdu İnsanda Olur Mu?
Kalp kurdunun insanlarda olması, çok nadir görülen durumlardan biridir. Bilindiği kadarıyla kalp kurdu virüsle yayılan ve hayvanlarda olan bir hastalıktır. En çok kedi, köpek, tilki ve kurtta görülür ve insanlara da kolaylıkla bulaşabilir. Bulaşması kolay olan bu hastalık, insanlara bulaşsa bile insanların bağışıklık sistemlerinin hayvanlara göre çok daha güçlü olmasından dolayı kolaylıkla herhangi bir etki göstermeden virüs kaybolur.
Kediden Parazit Geçtiğini Nasıl Anlarız?
Kedilerden insanlara parazit geçmesi durumunda insanlarda görülmeye başlayan belirtiler, grip ile aynıdır. Evde kedisi veya köpeği olan ve bu canlılarda olan parazitleri sahibine geçen kişiler, bu süreci hafif bir soğuk algınlığı şeklinde atlatırlar. Parazitin insanlara geçtiğinin en yaygın belirtileri; öksürük, burun akıntısı, kas ve eklem ağrısı, yorgunluk ve halsizlik olarak sıralanabilir. Hayvanlarda bulunan parazitler, insanlarda bu etkiler ile beraber en fazla 2 hafta yaşarlar. 2 haftanın son bulmasından sonra belirtileri de kendiliğinden geçmeye başlar.
Kediler Neden Kurt Döker?
Kedilerin kurt dökme nedeni, kurdu olan başka kedilerin dışkıları veya üreme organlarından çıkan şeylerle temas etmiş olmalarıdır. Bağırsak kurtları, Kedilerde kalp kurdu hastalığı gibi bulaşmazlar. Bu hastalıkların bulaşma durumları yalnızca temas ile gerçekleşir. Bağırsak kurdu virüslerinin olduğu dışkılarla temas edilmesi ile kedilerin de bağırsaklarında enfeksiyon oluşur ve enfeksiyon sonucu olarak kurt dökümü görülür.
Ayrıca Bakınız: Kedilerde Gastroenterit Belirtileri Nelerdir?