Kedilerde Gıda Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde Gıda Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde gıda alerjisi belirtileri, şöyle sıralanmıştır:

  • Kusma
  • İshal
  • Tüylerinde top gibi yuvarlanmalar oluşması
  • Sürekli kulak enfeksiyonlarının yaşanması
  • Cilt sorunları

İlerlemiş kedilerde gıda alerjileri, kendilerini solunum güçlüğü ile beraber derilerinin çeşitli yerlerinde soyulmalar ile beraber de gösterebilirler. Bundan dolayı kedilerde mevsim değişimleri dışında tüy dökmelerine karşı oldukça dikkatli olunmalıdır.

Kedilerde Gıda Alerjisi Nasıl Geçer?

Kedilerin gıda alerjisinden kurtulmaları, ancak o gıdayı tüketmemeleri ile mümkün olacaktır. Beslenmelerinde mevcutsa veya kedilerin alerjilerinin olduğu besin maddesini içeren mamalar tüketiyorlarsa, bu mamaları yemeyi bırakmaları ile kolaylıkla gıda alerjileri sona erecektir. Genellikle gıda alerjisi tespit edilmiş olan kediler için ilaç tedavisi uygun görülmez.

Kedilerde Tahıl Alerjisi Nedir?

Kedilerin tahıl alerjileri, çok sık görülmeyen ancak bazı kedilerin beslenme düzenlerinin kökünden değişmesine neden olan bir alerji türüdür. Tahıllar, kedilerin ihtiyaç duydukları en temel besinler arasında yer alırlar. Bundan dolayı neredeyse tüm kedi mamalarının içinde de tahıl türleri bulunur. Bu mamalardan tahıl alerjisi olan kedilerin yemesiyle beraber çeşitli belirtiler kendini göstermeye başlar. Böylece sahipleri, kedilerine hangi mamayı vermemesi gerektiğini öğrenmek durumunda kalırlar.

Kedilerde Alerjik Hapşırma Nedir?

Kedili yerlerde sürekli hapşırma, kişilerin kedi tüyüne karşı alerjilerinin olduğu anlamına gelir. Kedi alerjisi, uzun süre içinde kronikleşir ve yalnızca hapşırma ile kalmaz. Bu belirtiye ek olarak kişiler nefes alamamaya, sürekli öksürmeye ve çeşitli şiddetlerde kaşınmaya başlarlar. Kişilerin bu kaşıntılarından dolayı şikayetleri artabilir ve sürekli olarak yaşanması durumunda mutlaka doktora gidilmelidir.

İnsanlarda Kedi Alerjisi Belirtileri Nelerdir?

Kedi alerjisinin belirtileri, şöyle sıralanmıştır:

  • Hapşırık
  • Gözlerde Kaşıntı
  • Gözlerde Kızarma Ve Sulanma
  • Burun Akıntısı
  • Burun Kaşıntısı
  • Burun Tıkanıklığı
  • Öksürük
  • Nefes Darlığı
  • Göğüsten Duyulan Hırıltı
  • Deride Kaşıntı
  • Derinin Üzerinde Oluşan Kızarıklıklar Ve Kabarıklık

Kedimin Alerji Olduğunu Nasıl Anlarım?

Kedilerin alerji olmaları, genellikle alerjileri olduğu besin maddesini yedikleri veya alerjileri oldukları nesneler ile aynı yerde oldukları zaman gösterdiklere tepkilere bakılarak karar verilir. Kedilerin eğer bir besin maddesine alerjileri varsa, kusma ve ishalle bu maddeye alerjilerinin olduğu anlaşılmalıdır. Bunun yanında toza veya farklı canlıların tüylerine alerjileri olması, nefes alamamalarına ve orada durmak istememelerine neden olacaktır.

Kedilerde Alerjiye Ne İyi Gelir?

Kedi alerjisinin tedavisi, günümüzde alerji iğneleri ve ilaçlarla yapılır. Kedi tüyüne alerjisi olan kişiler, eğer evlerinde kedi beslemiyorsa alerji ilacı kullanmayı tercih ederler. Ancak kedi sahibi olan kimseler, kedi alerjisinin üstesinden gelebilmek için alerji aşılarını vurunmayı tercih edebilirler. Bu sayede alerjileri kalıcı olarak geçecek ve kendilerini rahatsız etmeyecektir.

Kedi Alerjisine Ne İyi Gelir Evde?

Evde kedi alerjisinin önlemleri, bazı şeylere dikkat edilerek kolaylıkla alınabilir. Kedilerde gıda alerjisi belirtileri görülmesi, genellikle tüylerinin alerji sahiplerinin daha fazla etkilemesine neden olur. Bundan dolayı kedilerin sağlıklı olmasına dikkat edilmelidir. Bununla beraber, kedilerin yatak odasında bulunmamasına ve tüy dökmemesine özen gösterilmelidir. Kedi alerjileri, uyuyan kişileri daha fazla etkiler ve nefeslerinin daha fazla tıkanmasına neden olur. Kediye dokunduktan ve kediyi sevdikten sonra mutlaka ellerin yıkanması gereklidir. Sıcak bir su ile, bol sabunlu yıkanması sayesinde alerjiler azaltılabilir. Bunun yanında, alerjiyi en çok yerde ve yaşama alanlarında kalan tüyler tetikler. Bunun için evin düzenli olarak silinmesi ve süpürülmesi gereklidir.

Kedi Alerjisi Zamanla Geçer Mi?

Kedi tüyü alerjisinin geçmesi, zamanla olabilecek bir şey değildir. Kedi veya köpek tüyü alerjisi, bünyesel olmasından dolayı yalnızca aşı ve ilaç tedavisi ile hafifletilebilir. Ancak zamanla geçmesi söz konusu değildir.

Kedi Alerjisine Bitkisel Ne İyi Gelir?

Kedi alerjisinin bitkisel tedavisinin yapılmasında kullanılan tek madde, çuha çiçeği yağıdır. Çuha çiçeği yağı, yalnızca kedi tüyüne alerjisi olan ve derisi alerjik reaksiyon gösteren kişiler tarafından yara olan yere sürülebilmek için uygun olan bir bitkisel maddedir. İçilmez veya burun tıkanıklığı yaşandığı zamanlarda burna sürülmez. Ancak derinin kabarması, aşınması ve can yakıcı derecede yanması durumlarında çok iyi geldiği bilinir. Bununla beraber saf zeytinyağı da kedi alerjisinde kaşıntı için kullanılabilir.

Kedi Tüyü Yutmak Öksürük Yapar Mı?

Kedi tüyü yutmanın sonuçları arasında öksürük de mevcuttur. Özellikle evinde kedisi olan ve kedisiyle çok zaman geçiren kişiler, alerjileri olsun ya da olmasın istemeden kedi tüyü yutarlar. Yuttukları kedi tüyleri, kendilerine öksürük başta olmak üzere hapşırık, burun akıntısı ve burun tıkanıklığı gibi etkiler göstermeye de başlar. Kedisi olan ve öksürmeye başlayan kişilerin eğer alerjileri yoksa kedi tüyü yutmamaya dikkat etmeleri önemlidir. Kedi tüyleri sindirilmezler ancak sağlığa da yararları yoktur.

Hangi Kedi Alerji Yapmaz?

Alerji yapmayan kedi türleri, şöyle sıralanabilir:

  • Sibirya Kedisi
  • Bali Kedisi
  • Bengal Kedisi
  • Birmanya Kedisi
  • Sfenk Kedisi
  • Mavi Rus Kedisi
  • Oriental Shorthair
  • Devon Rex
  • Cornish Rex
  • Javanes

Evde Beslenen Kedi Hastalık Yapar Mı?

Evde beslenen kedilerin hastalıkları, genellikle kişilerin alerjilerinin olmasının sonucunda görülen durumlardır. Evde kedi beslenmesi, alerjisi olan kişiler için başta sadece hapşırık ve öksürük gibi basit görünen durumlara neden olabilir. Ancak zamanla kansızlık gibi hastalıklara neden olacaktır. Bunun yanında, kedilerin bakımlarının özenli bir şekilde yapılmaması, kedilerde gıda alerjisi olduğunun anlaşılmaması ve kedilerin sık sık hastalanması durumunda kedilerdeki mikroplar aile bireylerine geçebilir. Bu geçişin ardından önce kedilerin daha sonra da aile üyelerinin iyileşme süreçleri olacaktır. Bundan dolayı kedilerin iyi bakıldığı durumlarda hastalık yapmayacağının hatırlanması gereklidir.

Ayrıca Bakınız: Kedilerde Diş Dökülmesi Nedenleri Nelerdir?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap