British Shorthair Nasıl Sahiplenebilirim

Britanya kökenli olan British Shorthair’lar en popüler kedi cinsidir. Kendilerine has vücut yapıları ve yeşil, iri gözleriyle sahiplerine istedikleri her şeyi yaptırabilmek gücüne sahip olan bu kediler, yalnız yaşayanlar ve çocuklu aileler için son derece ideal bir seçenektir. British Shorthair fiyat ve karakter özellikleri bakımından en çok araştırılan kedi türleri arasında da yer alır. Öte yandan bu kedilerin bakımları ve ihtiyaçları da yine kedi sahiplenmek isteyen kişiler tarafından araştırılmaktadır.

British Shorthair fiyat araştırmalarında özellikle yavrular ön plana çıkmaktadır. Nitekim kedi sahiplenmek isteyen kişiler, British Shorthair’ları yavruyken alıp daha iyi ve güçlü bir bağ kurmayı tercih etmektedir. British Shorthair fiyat, karakter, diğer kedi ve insanlarla anlaşıp anlaşamadığı en sık araştırılan kedi türü olarak da bilinmektedir.

British Shorthair Tarihçesi

British Shorthair cinsi kediler son derece dikkat çeken bakışlara sahiptir. Bu nedenle hem dünya genelinde hem de ülkemizde büyük bir ilgi görmektedirler. British Shorthair kedilerinin kökeni, İngiltere’nin orta çağlarına kadar uzanmaktadır. Bu kediler, yabani kediler ile çiftleştirilerek kedi yetiştiricileri tarafından üretilmiştir. British Shorthair cindi kediler ortaya çıktıktan sonra evcilleştirilmiştir. Bu süre zarfında British Shorthair cinsi kedilerin kendilerine has görünüşleri ve karakterleri insanlar tarafından fark edilmiştir. İnsanların dikkatini çekmeyi başaran bu kediler artık dünyanın en popüler ve en çok tercih edilen kedi türlerinden biri olmayı başarmıştır.

British Shorthair Görünümü

British Shorthair kedilerinin sahip olduğu vücut yapısı tamamen kendilerine özgüdür. Orta büyüklükte ve son derece dolgun bir vücuda sahip olan bu kediler, diğer kedilere nazaran biraz daha iri bir yapıya sahiptir. İri ve yuvarlak gözlere sahip olan bu kedi ırkının en yaygın rengi gri tüy rengi ve kehribar gözlerdir. Ancak yine de kürk renklerine göre mavi ve yeşil tonlarda da göz renklerine sahip oldukları görülmektedir. British Shorthair kedilerinde en sık görülen göz renklerinden bir diğeri ise altın rengidir. Bu kedilerin kulakları da vücutlarının tamamı gibi yuvarlak ve orta büyüklüktedir. Kulaklarının uçlarındaki yuvarlak kısımlar, bu kedileri diğer kedilerden ayıran en önemli özelliklerden birisidir. British Shorthair’lerın tüyler ise sık ve son derece yoğundur. Bu özelliklerinin tamamı ile British Shorthair’lar diğer kediler arasından hemen fark edilmelerini sağlayan büyüleyici bir görümlere sahiptir.

British Shorthair Karakteri

Kedi sahiplenmek isteyen birçok kişinin ilk olarak tercih edeceği kedinin karakterini öğrenmesi gerekir. Kediler, insanlar ile iyi geçinebilmeli ve özellikle sahipleri ile benzer huylara sahip olmalıdır. Bir kedi sahibinin sakin ve sessiz bir hayata sahip olması, bu özelliklere sahip bir kediye ev sahipliği yapmasını gerektirir. Aksi bir durumda son derece enerjik ve hareketli bir kedi ile sakin bir kedi sahibinin uzun süre aynı ev içerisinde yaşaması pek mümkün değildir. British Shorthair cinsi kediler genel olarak sakin, dingin ve huzur dolu bir karaktere sahiptir. Genel olarak bağımsızlıklarına düşkün olabilen bu kediler, sahipleri ile aralarında son derece güçlü bir bağ oluşturabilmektedir. Ancak yine de abartılı sevgi ve ilgi bu kediler için gerekli değildir. Evde kendi halinde yaşamayı tercih eden British Shorthair’ler, uzun süre tek başlarına kalmaktan büyük bir keyif alır. Bu nedenle özellikle çalışan kişiler için son derece idealdir. Sahipleri ile iyi bir şekilde anlaşabilen bu kediler aynı zamanda diğer kediler ve çocuklarla da iyi bir şekilde anlaşabilir.

British Shorthair Bakımı Zor mu

British Shorthair sahiplenmek isteyen kişiler, bu kedilerin bakımlarının nasıl yapılması gerektiğini de iyi bir şekilde öğrenmelidir. Nitekim kedilerin ihtiyaçlarının en iyi şekilde karşılanması, bakımlarının düzenli olarak yapılması ve sağlık kontrollerinin aksatılmaması kedilerin uzun ve sağlıklı bir ömre sahip olmalarını sağlar. British Shorthair kedilerinin bakımları ise son derece kolaydır.

Günlük olarak tüy bakımlarının yapılması gerekmemektedir. Ancak yine de hafta bir ya da iki kez tüylerinin taranması ve tüylerinin dökülme sıklığının kontrol edilmesi son derece önemlidir. British Shorthair sahiplerinin dikkat etmesi gereken en önemli konu ise bu kedilerin diş ve dişeti sağlıdır. Düzenli olarak gerekli kontrollerin yapılması ve veteriner hekimlerin tavsiye ettiği beslenme düzenine uyulması gerekir. Genel olarak çok fazla hareket etmeyi sevmeyen bu kedilerin, obezite hastalığına yakalanmaması ve buna bağlı olarak farklı sağlık sorunlarının meydana gelmemesi için düzenli olarak egzersiz yaptırılması da son derece önemli bir bakım rutinidir.

British Shorthair Kolay Eğitilir mi?

Kedilerin eğitilmesi için belli başlı kuralların bilinmesi gerekir. British Shorthair cinsi kedilerin doğası, bu kedilerin kolay bir şekilde öğrenebilmelerini de beraberinde getirir. Oldukça zeki bir kedi türü olan British Shorthair’lar, sabırlı ve sakin bir öğrenim süreci ile sahiplerinin hemen her dediğini anlayabilir. Eğitim ile kedilerin sosyalleşmelerine, davranış problemlerinin kontrol atında alınmasına ve onların fiziksel ve zihinsel sağlıklarının korunmasına yardımcı olunur.

British Shorthair cinsi kedilerinin eğitilmesi için ödüllerden yararlanılması son derece etkili olmaktadır. Ödül mamaları her kedi de olduğu gibi british shorthair kedilerinde geri çeviremezler. Aynı zamanda bu kedilerin eğitimi sırasında, diğer kedi ve insanlar ile sosyalleşmesine de zaman ayrılması gerekir. Sabırlı ve sevecen bir şekilde verilecek olan eğitimler ile British Shorthair cinsi kedilerinin zihinsel ve fiziksel olarak iyi bir durumda olması sağlanabilir. Bu kedilerin zeki olması ve öğrenmeye açık olması da kedi sahiplerinin işini bir hayli kolaylaştırmaktadır. Bu aşamada önemli olan, kişilerin sakin ve verici bir ruh haline sahip olmasıdır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap