Kedi Tuvalet Kokusunu Gidermek İçin Kullanılması Gerekenler

Kedi Tuvalet Kokusunu Gidermek İçin Kullanılması Gerekenler

Kötü kokan kedi tuvaleti, pek çok evcil hayvan sahibinin canını sıkan bir durumdur. Evde kedi bakımına büyük önem veren kişiler, kedi tuvaletinin de hijyenik olmasına özen gösterir. Ancak bazı durumlarda dikkat edilmesi gereken kurallara uyulmadığında kedi tuvalet kokusu can sıkıcı bir hale gelebilir. Gün içinde kedilerin sık sık kendilerini temizlemelerine rağmen tuvaletten hoş olmayan kokular geliyorsa yapılması gereken bazı işlemler vardır. Kedilerin tuvalet kokusunu gidermek için dikkat etmeniz gereken tüm detayları bu yazımızda bulabilirsiniz.

Kedi Tuvalet Kokusu Giderme Yöntemleri

Kedilerin tuvalet kokusunu gidermek için hijyen koşullarına uygun hareket etmeniz şarttır. Yeterli önem göstermeden temizlediğiniz kedi tuvaletleri, etrafa kötü koku yayar. Bu durum hem kedi sağlığı açısından tehdit oluştururken hem de ev halkı açısından hoş olmayan durumlara yol açabilir. Eğer evinizde birden fazla kediniz varsa ikisi için tuvalet kabı bulundurarak kötü kokunun önüne geçilebilir. Kedi tuvalet kokusunu gidermek için şu işlemleri özenli bir şekilde uygulamak gerekir:

  • Kedi tuvaletini günde en az iki defa temizleyin.
  • Günlük olarak temizlediğiniz kedi kumuna yeni kum ekleyin.
  • Ortalama 2 haftada kedi tuvaletindeki tüm kumu komple değiştirin.
  • Yaklaşık 2 haftada bir kedi tuvaletini suyla yıkayın ve yeni kum ekleyin.
  • Parfümlü ve doğal kedi kumlarını tercih edin.
  • Doğal aktif karbonlu kedi kumları idrar ve dışkılarda bulunan amonyak maddesini bloke ederek kötü kokuyu engellemenize yardımcı olur.

Görüldüğü üzere kedi tuvalet kokusunu gidermek için yapılabilecek pek çok önemli işlem vardır. Hoş kokular içeren kedi kumları doğal malzemelerden ve parfümlerden imal edildiğinde kedinin sağlığına zarar vermez. Ayrıca idrarla oluşan kokuyu içine hapseden bu kedi kumları, ev içinde hijyenik ve konforlu bir yaşam alanına sahip olmanızı sağlar.

Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?

Evde kedi kumunu temizlemek, kötü koku oluşumunu engelleyen ve gideren en önemli işlemdir. Evde kedi besleyen kişiler, kedi kumunda oluşan dışkıları günlük olarak dışarı atmalıdır. Öte yandan kedi kumunun haftada 1 veya 10 günde 1 olacak şekilde komple değiştirilmesi gerekir. Kedi kumunun kullanım süresi ortalama 10 gündür. Bu süreçte kedi kabındaki kumu duruma göre 30 gün bile kullanabilirsiniz.

Kedi kumu kabını temizlerken 1’e 10 oranındaki sirkeli su karışımı kullanmanız yeterli olacaktır. Kum kabını güzelce silip durulamadan önce karışımı 5 dakika boyunca kedi tuvaletinde bekletin. Karışımın içindeki sirke, kabın mikroplardan arınmasını sağlarken kötü kokuyu da bariyerle baskılamış olur. Kabın içini ılık su ve Arap sabunu ile yıkamanız da etkili bir temizlik için idealdir.

Kedi Tuvalet Kokusu Olmaması İçin Ne Yapılır?

Kedi tuvalet kokusunu önlemek için düzenli temizlik ve kaliteli kum seçimi çok önemlidir. Özellikle doğal bileşenlerden oluşan ve parfümlü içeriğe sahip kedi kumlarını tercih ederek evde kötü koku oluşmasını engelleyebilirsiniz. Kedi kumunun günlük olarak temizlenmesi, ev içindeki kötü kokuyu büyük ölçüde ortadan kaldırır. Kedi kumu seçiminde de kaliteli markaların ürünlerini kullandığınızda evinizde kötü kokuya dair hiçbir belirti kalmayacaktır.

Hangi Kedi Kumu Tercih Edilmeli?

Kedi kumu seçimi konusunda kendi kedinize en uygun olan kumu tercih etmeniz gerekir. Bu konuda veterinerinizden detaylı bilgi almanız önemlidir. Ayrıca kokulu veya kokusuz üretilen kedi kumlarının yüksek emiş gücünün olması gerekir. Çünkü kedi tuvaletindeki idrar ve dışkının içindeki amonyak maddesini emen kum taneleri bu sayede daha hijyenik bir ortam sağlar. Kedi tuvalet kokusunu gidermek için gerekli işlemleri yaptığınızda evinizde kötü koku oluşmasının önüne geçebilirsiniz.

Ayrıca Bakınız: Kedi Bakımı Esnasında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap