Kedilerin Kızgınlığı Nasıl Geçer?

Kedilerin Kızgınlığı Nasıl Geçer?

Kedilerin kızgınlığı geçirilmesi, kedilerin dişi veya erkek oluşlarına göre değişir. Erkek kedilerin kızgınlığının geçmesi genellikle çiftleşmelerinden sonra yaşanabilir. Dişi kediler de çiftleşmelerinden sonra sakinleşirler. Ancak dişi kedilere uygulanan bir masaj yöntemi sayesinde de rahatladıkları sıkça görülür. Hem dişi hem de erkek kedilerin çiftleşme dönemlerinin gelmesi ve kızışmalarının kökten çözülebilmesi için kısırlaştırma yöntemi kullanılır. Kediler kısırlaştırıldıktan sonra bir daha hiç kızgınlığa girmeyeceklerdir.

Dişi Kedi Kızgınlık Dönemi Sakinleştiricisi Nedir?

Kızgınlık dönemi sakinleştiricisi, dişi kedilerin kızgınlığa girdikleri zaman daha sakin kalmalarını ve kızışmalarının sakin geçmesi amacıyla üretilmiş bir ilaçtır. Bu ilacın dişi kedilerde kullanılması çoğunlukla kedilerin kızgınlıkta çiftleşmeden geçirmelerine yardımcı olur. Ancak bu ilaç, uzun süre içinde etki sağlayan bir ilaçtır. Bundan dolayı hemen kedilerin sakinleşebilmesi için doğal sakinleştirici damlalar veya macunlar kullanılması daha etkili olacaktır.

Erkek Kedilerde Kızgınlık Nasıl Geçer?

Özellikle Erkek kedilerin kızgınlık süreçleri, sahiplerini oldukça zorlayıcı geçer. Kızgınlığa girmelerinden itibaren erkek kediler evde durmak istemeyecek, evin her yerine sürekli olarak koku bırakmaya başlayacak ve fazla gergin olacaklardır. Çiftleşme hormonlarının fazla salınmasından dolayı zorlu bir süreç yaşayan erkek kediler, ailede yaşaya herkese de zorlu günler yaşatacaklardır. Ayrıca erkek kediler, kızıştıkları zaman sürekli bir yerleri tırmalamak isteyeceklerdir. Eğer tırmalama çubukları yoksa, koltuklara ve perdelere dadanabilirler. Kızgınlık döneminin sona ermesinden sonra sakinleşecek olan kediler için geçmiş görülen bu sabır sınayıcı süreç, kediler çiftleşmedikleri sürece kendilerine büyük hasarlar bırakabilir. Bu durumu göz önünde tutmalı ve mutlaka kedilerin veteriner kontrolleri yaptırılmalıdır.

Dişi Kedi Kızgınlık Dönemi Kulak Çubuğu Ne İşe Yarar?

Kulak çubuğuyla kedi rahatlatma yöntemi, kulak çubuklarının dişi kedilerin vajinasına sokularak rahatlamalarını sağlayan bir çiftleşme yöntemidir. Ancak bu yöntemin kullanılması pek tavsiye edilmez. Çünkü kulak çubuğu ile rahatlatma yöntemini daha önce hiç kullanmamış olan kişiler, kedilerin üreme organlarına zarar verebilirler. Bundan dolayı kedilerinin rahatlamasını ve kedilerin kızgınlığı geçmesi talebinde olan kişilerin mutlaka veterinerler ile iletişime geçmesi ve kedilerini hemen kısırlaştırmaları en doğru yöntemdir.

Kedi Kızgınlık Hapı Nereden Alınır?

Kedi sakinleştirici haplar, kediler ile ilgili ürünlerin satıldığı yerlerden satın alınabilir. Günümüzde internet sitelerinin pek çoğunda da kedi sakinleştirici tabletler satılır. Bu ilaçları alırken en dikkat edilmesi gereken nokta, kedilerin sağlıklarını tehlikeye atmayacak yerlerden satın alımların yapılmasıdır. Hem dişi hem de erkek kedilerin kızgınlık dönemlerinin geldiği zamanlarda kullanılan bu haplar sayesinde canlılar daha sakin bir hal alacak ve kızgınlıklarının yaşandığını az da olsa unutacaklardır.

Dişi Kedi Kızgınlık Dönemi Kaç Gün Sürer?

Dişi kedilerin kızgınlıkları süresi, kedilerin cinslerine ve fiziksel özelliklerine göre değişen bir durumdur. Bazı dişi kediler, kızgınlık dönemlerini hızlıca en fazla birkaç gün sürecek şekilde atlatırlar. Ancak bazı kedi türlerinin dişileri için kızgınlık dönemi birkaç hafta gibi uzun bir zaman diliminden oluşabilir. Dişi kedilerin kızgınlık süreleri üzerinde bakımları da etkilidir. Yedikleri mamalardan içinde bulundukları evin huzurlu olup olmaması kızgınlık dönemi süresi üzerinde olumlu veya olumsuz bir etki yaratabilir.

Dişi Kedi Kızgınlık Dönemi Belirtileri Nelerdir?

Aşağıda Dişi kedilerin kızgınlık semptomları, şöyle sıralanabilir:

  • Eve idrar yapma
  • Evde durmama ve dışarı çıkma istekleri
  • Çok sık tuvalete gitme
  • Yüksek tonla bağırma
  • Sahiplerinden daha fazla ilgi bekleme
  • Yerlerde yuvarlanma

Dişi Kedilerin Kızgınlık Döneminde Ne Yapmalı?

Şunu bilmelisiniz ki Dişi kedilere kızgınlıklarının başlaması üzerine yapılabilecek pek fazla bir yöntem yoktur. Kızgınlıkları, üç farklı yöntemle geçebilir. Bu yöntemlerden ilki, kedilerin erkek bir kedi ile bir araya getirilmesi ve çiftleştirilmelidir. İkinci yöntem, kısırlaştırılmalıdır. Kısırlaştırma hem dişi hem de erkek kediler için en kesin yöntemdir. Üçüncü ve son yöntemde kedilerin kızgınlıklarının geçmesini beklemektir. Bir süre beklenmesi ile de kedilerin kızgınlıkları geçebilir. Ancak bekleyerek kızgınlığın sona ermesi kedilerin sağlıkları açısından çok olumlu bir durum değildir. Bunun için mutlaka veterinerler ile iletişim kurulması gereklidir.

Dişi Kediler Kızgınlık Döneminde Acı Çeker Mi?

Genellikle Dişi kedilerin kızgınlıkta yaşadıkları duygular arasında acı yoktur. Pek çok kedi sahibi ve insan, kedilerin bağırmalarının çiftleşemedikleri için acı çekmelerinden kaynaklandığını düşünür. Ancak kedilerin bağırma nedenleri, çevreye idrar yaparak koku bırakmak gibi erkek kedilere burada olduklarını ve kendileriyle çiftleşmeye hazır olduğunu bildirmektir. Özellikle de çevrelerinde bir erkek kedi olduğunu bilen dişi kedilerin daha fazla bağırmalarının nedeni budur. Kedilerin kızgınlıkta acı çektiklerini düşünmek doğru değildir.

Kedilerin Kızgınlık Dönemi Hangi Aylardır?

Kedilerde kızgınlık dönemi zamanları, kedilerin ne zaman doğduklarına ve ergenliklerinin ne zaman tamamlandığına göre değişiklik gösterir. Her kedi için kızgınlık dönemi aynı olmaz. Ancak kedilerin büyük bir çoğunluğunun ilkbahar ve sonbahar aylarında kızgınlığa girerler. Bu aylar dışında da kızgınlıkları görülebilir ancak özellikle kış aylarında geçirdikleri kızgınlıklar çok uzun sürmeyecektir.

Dişi Kediler Kızgınlık Döneminde Ne Hisseder?

Kedilerin kızgınlıkta hissettikleri, yalnızca çiftleşme istekleridir. Dişi kediler, içlerinden gelen çiftleşme isteği sebebiyle sürekli olarak birilerine sürtünmek isteyecek ve kalçalarını yukarda tutacaklardır. Evde bakılan kediler, en çok sahipleri olarak gördükleri insanlara sürtme ihtiyacı duyacaklardır. Çiftleşme döneminde kedilerin yaşadıkları kesin bir biçimde kestirilemez. Ancak normal zamanlardan çok farklı davrandıkları gözlemlenmesinden dolayı hislerinin de farklı olduğu görülebilir.

Dişi Kedi Kızgınlık Döneminde Çiş Yapar Mı?

Dişi kedilerin çiş yapmaları, kızgınlık döneminde artış gösteren durumlardan biridir. Normalde günde 4 veya 5 kez çiş yapan bir dişi kedi, kızgınlıkta günde 15 kereye hatta daha fazlaya kadar çiş yapabilir. kedilerin kızgınlığı geçmesi ile beraber bu durum da sona erecektir.

Ayrıca Bakınız: Kedilerde Mantar Belirtileri Nelerdir?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap