Annesiz Yavru Kedi Bakımı Nasıl Olmalıdır?

Annesiz yavru kedi bakımı nasıl yapılır? Bazı durumlarda anne kediler yavrularını sahiplenmez ve onlara annelik yapmayı reddederler. Yeni doğan yavrunun kendi kendine bakması mümkün olmayacağı için bu durumda bizim onlara bakmamız gerekmektedir. Yeni doğmuş bir yavru kedi asla kendisine bakamaz ve çok geçmeden yaşamını yitirir. Bu yüzden hızlı bir şekilde hareket ederek onların bakımını üstlenmemiz gerekmektedir. Yavru kedi bakımı oldukça kolay gibi gözükse de çok dikkat gerektiren bir özenli bakıma ihtiyaç duyarlar.

Yavru Kediyi Annesi Bakmıyor Ne Yapmam Lazım?

Hemen bir petshoptan veya veteriner kliniğinden yeni doğmuş yavrular için anne sütü almanız gerekmektedir. Bu çoğu petshop ve veteriner kliniklerinden mevcuttur. Bunun dışında onların boyutuna uygun bir biberon bulmanız gerekmektedir. Eğer biberon bulamadıysanız eczaneden şırınga alarak beslemeye başlayabilirsiniz. Yavru kediler ilk doğduklarında çok küçük oldukları için ilk etapta biberona alışmaları zor olacağı için dilerseniz şırınga ile beslemeye başlayabilirsiniz.

Şırınga ile anne sütü verirken kesinlikle yavrunun ağız ve çevresine zarar vermeyecek şekilde yumuşak bir şekilde vermenizi şiddetle öneriyoruz. Aksi takdirde yavrunun ağız ve çevresi yara olduğunda ilerleyen günlerde oldukça sıkıntı yaşayabilirsiniz.

YAVRU KEDİLER İÇİN ANNE SÜTÜ NASIL HAZIRLANMALIDIR

Öncelikle alacağınız markanın kaliteli olmasına özen göstermenizi rica ediyoruz. Royal canin babycat milk, Gimpet cat milk veya Bio Petactie milk powder almanızı önermekteyiz.

Anne sütüne en yakın olan bu förmülde mama aldıktan sonra yine en yakın tadı yakalamak için yapmanız gereken bazı şeyler vardır. Mamanın üstünde bulunan ölçüler ile anne sütü hazırlamaya başlayacaksınız, kesinlikle kafanıza göre bir ölçü ile bu förmülü hazırlamayınız, eğer böyle yaparsanız yavruların üzerinde sağlık anlamında olumsuz etkiler yapacaktır.

Anne sütünün sıcaklığı çok önemlidir, öncelikle bizim içtiğimiz temiz suları kullanmanız gerekmektedir. Temiz suyu ısıtıldıktan sonra normal su ile karıştırım ılık bir sıcaklığa getirmeniz çok önemlidir. Bu ılık sıcaklık anneden emdiği süt ile aynı seviyede olmalıdır. Isıya ve förmülün kıvamına dikkat ederek hazırladıktan sonra artık besleme işlemine geçebiliriz.

YAVRU KEDİLER SÜT İLE NASIL BESLENMELİ

Kediler ilk doğduklarında sıklıkla beslenmelidir, bu yüzden 3 saatte bir yavrulara mama hazırlamanız gerekmektedir. İlk 2 haftalık süreçte biraz uykunuz kaçacaktır fakat unutmayın ki küçük bir bebek nasıl ilk doğduklarında bakımı zor ise aynı şey kedilerde mevcuttur. Bu süreçte mümkün olduğunca özen göstermeniz gerekmektedir.

YENİ DOĞMUŞ YAVRU KEDİLERİN TUVALETLERİ NASIL YAPTIRILIR

Yeni doğan bir yavru tuvaletini ıslak bir şekilde yapmaktadır, yani herhangi bir dışkı yapmayacaktır. Yavruların tuvaletlerini normal şartlarda anneleri yaptırmaktadır. Bu görevde size düşmektedir, anneleri dilleri ile tuvaletlerini yaptırmaktadır. Bu yüzden bir pamuğa ılık bır su döküp popolarıına hafif hafif vurarak tuvaletlerini yapmalarına yardımcı olmanız gerekmektedir. Bu işlemi yaptığınızda bir sıvı akmaya başlayacak ve tuvaletini yapıp yapmadığını rahatlıkla anlayabileceksiniz. Bu işlem yeni doğmuş kedilerde çok önemlidir, eğer yavru tuvaletini yapamaz ise ölümcül sonuçlar getirebilir. Beslemek ile beraber bu işlemide sıklıkla yapmanız gerekmektedir. Mamasını yedikten 15 dakika sonra yukarıda tarif ettiğimiz şekilde tuvaletlerini yaptırabilirsiniz.

YAVRU KEDİNİZ 1 AYLIK OLDUKTAN SONRA NE YAPMAM GEREKİR

Zor bir büyüme evresinden geçen bu yavrularımızın 30 günlükten sonra dişleri çıkmaya başlayacaktır. İlk etapta ona güzel bir mama seçmeniz gerekmektedir. Mama seçimi için aşağıdaki yazımızı okuyarak kendinize en uygun mamayı seçebilirsiniz.

Kaliteli bir kuru mama seçtikten sonra büyüyen bebeklerin artık kuru mamaya geçme vakti için onları alıştırmamız gerekmektedir. İlk etapta dişleri yeni çıktığı için mamaları kırarken zorlanabilirler. Bu durum oldukça normal bir durumdur, 35 günlük olduklarında mama kırmalarını artık kendileri yapabilecekler. İlk etapta dilerseniz ıslak pate konserve ile mamayı karıştırıp verebilirsiniz. Yavruların ishal olmaması için veteriner kliniklerinden iyi bir probiyotik alıp kullanabilirsiniz, bu onların ishal olmasına engel olacaktır.

Bunlar dışında 30 günlük olan yavrularınıza kum eğitimi vermeye başlayabilirsiniz. Tuvalet eğitimi vermek oldukça basittir. Büyüyen yavrunuzu açık kedi tuvaletinin içine ara ara bırakmanız durumunda zaman içinde kendileri tuvaletlerini yapmaya başlayacaktır. Bu onların doğaları gereği iç güdüsel olarak hazır oldukları bir durumdur, ekstra bir çaba sarf etmenize gerek yoktur. Tuvaletleri yakında olması yeterli olacaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap