Bebek Kedilerin Yıkanması Nasıldır?

Bebek Kedilerin Yıkanması Nasıldır?

Bebek kedilerin yıkanmaları, tıpkı bebeklerin yıkanmaları gibi yapılır. Henüz yavru olan bebek kedilerin yıkanması için yıkanacakları suyun kendilerine fazla sıcak veya soğuk gelmeyecek sıcaklıkta olması gereklidir. Su, kediler tarafından pek sevilen bir şey olmamasından dolayı yavru kedilerin suyla tanıştırılmaları ve sudan korkmamaları gerektiğini fark etmeleri gereklidir. Yavaş ve nazik hareketler ile, bastırıp kedilerin canını yakmadan kedilerin her yerinin yıkanması ile işlem tamamlanabilir. Bebek kedilerin yıkanmaları esnasında en çok dikkat edilmesi gereken durumlardan biri de kedilerin yalnızca kedilere uygun şampuanlar ile gözlerine zarar vermeden yıkanmalarıdır.

Yavru Kediler Kaç Aylıkken Yıkanır?

Yavru kedilerin yıkanma zamanları için belirli bir zamanın verilmesi doğru değildir. Annesinin yanında olan yavru kedilerin yıkanmaları ertelenebilir. Çünkü anneleri yavru kedilerin temizliklerini sağlayacaklardır. Yıkanmaları, bir daha anneleri tarafından kabul görmemelerine neden olur. Annesinden ayrı olan kedilerinse tüylerine dikkat edilerek temizlenmelerine karar verilmelidir. Kediler kendilerinin mikroplarını yok edebilen canlılardır. Bunun için de tüylerinin üzerine kendilerinin temizleyemeyecekleri şeylerin bulaşması durumunda kedilerin yıkanması daha uygundur. Belirli bir ay doldurmaları veya yıkanmalarının üzerinden belirli bir sürenin geçmesi beklenmemelidir.

Dalinle Kedi Yıkanır Mı?

Kedinin dalinle yıkanması, veterinerler tarafından uygun görülen bir durum değildir. Ancak kedi sahiplerinin neredeyse tamamı, kedilerini beyaz sabun ve dalin bebek şampuanı ile yıkamaktadırlar. Bebeklerde olan hassasiyet durumu, kedi ve yavru kedilerde de vardır. Bundan dolayı farklı bir madde ile yıkanması, kedilerde tüy dökümü veya alerjilerin yaşanmasına neden olabilir.

Pireli Yavru Kedi Yıkanır Mı?

Pireli kedilerin yıkanmaları, ancak kedilerin pirelerinden tamamen arındırılmalarından sonra olmalıdır. Özellikle yavru kedilerin pirelenmesi durumunda kendilerini yıkamak, tüm pirelerin kedilerden uzaklaşmalarını sağlamayacaktır. Bunun için tek tek kedilerdeki pirelerin ayrılması ve öldürülmesi gereklidir. Ancak bu durumun yapılmasından sonra yavru kediler yıkanmalıdır.

Yavru Kedi Nasıl Beslenir?

Yavru kedilerin beslenmesi, yavru kedi mamaları ile yapılır. Yavru kediler henüz dişlerinin olmamasından dolayı kuru mama yiyemezler. Sindirim sistemlerinin de yaş mamaya karşı uygunsuz olması, kendilerini mama yemeye mecbur bırakır. Yavru kedilere uygun olan mamalar, süt tozu karışımına benzer. Aynı bebek mamalarında olduğu gibi, belirli bir oran yavru kedi maması ile sıcak su karıştırılarak mama elde edilir. Elde edilen mama, kedilerin büyüklükleri ve kilolarına bakılarak kendilerine uygun ölçülerde verilmelidir. Kedilerin beslenmeleri esnasında dikkat edilmesi gereken en önemli unsur mama sıcaklığıdır. Eğer mama fazla sıcak olursa yavru kedilerin dilleri ile damakları yanacak ve bir süre mama yiyemez hale geleceklerdir.

Yavru Kedi Yıkanır Mı?

Yavru kedilerin yıkanması, uygun görülmez. Bebek kedilerin yıkanması üşütüp hasta olmalarına ve hastalıklarının ilerlemesine neden olabilir. Bunun için özellikle yavru kediler için uygun olan temizlenme yöntemi, eğer yavru kedilerin anneleri yoksa mutlaka ıslak mendil veya nemli bezle uygulanmalıdır. Üzerlerine yapışkan bir maddenin bulaşması durumunda, eğer yıkanma dışında hiçbir alternatif yöntemle kediler temizlenmeyeceklerse yıkama tercih edilmelidir.

Yavru Kedi Yıkanırsa Ne Olur?

Kedilerin yıkanmasının sonucu, kendi kokularının bastırılması olacaktır. Kedilerin kendilerini tanıdıkları ve tanıttıkları bu kokunun eskisi kadar keskin olmaması, kediler için depresyon sebebidir. Özellikle ev kedilerinin sokak kedileriyle zaman geçirdikleri zamanlarda yıkanmaları kendilerini farklı hissetmelerine neden olacaktır. Yavru kedilerin yıkanması, bunlara ek olarak temizlenme alışkanlıklarının da unutulmasına neden olacaktır. Kendilerini yalayarak temizlemeyen kediler, zamanla yalnızca yıkanarak temizlenmeyi bekleyeceklerdir. Bu durum da doğalarının bozulmasına neden olur.

Kedi Yıkandıktan Sonra Nasıl Kurutulur?

Kedilerin kurutulması, genellikle saç kurutma makinesi ile yapılır. Ancak özellikle yavru kediler, saç kurutma makinesinin sesinden fazlaca rahatsız olabilirler. Kış mevsimleri ile geceleri, kedilerin yıkanmak durumunda kalındığında mutlaka kendilerini sıcak bir örtü ile örtmeli, tüylerinin de kuruduğundan emin olunmalıdır. Aksi takdirde kediler ciğerlerini üşütebilirler.

Kedi Tüyü Neden Kokar?

Kedi tüylerinin kokma nedenleri arasında en çok karşılaşılan durum, kedilerin derilerinin enfeksiyon kapmasıdır. Kaptıkları enfeksiyon dolayısıyla derilerinde küfe benzer bir kokunun oluştuğu görülebilir. Bunun için kedilerin sahiplerine farklı kokması durumlarında mutlaka veterinere götürülmeleri gereklidir. Enfeksiyon dışında kediler, parazitler, kanser, alerjiler, bağışıklık sistemi bozuklukları gibi ciddi ve öldürücü hastalıklardan kaynaklı olarak da koku yayabilirler. Bu hastalıklardan koktukları ancak detaylı doktor kontrolünden geçilmesi ile anlaşılabilir. Ergenliğe giren kedilerde de değişik bir koku duyulması muhtemeldir. Ancak bu küf kokusuna benzemediği için kedi sahiplerinin endişelenmeleri de gerekli değildir.

Yavru Kedi Ne Zaman Taranır?

Yavru kedilerin taranma zamanları, 3 aylık olmalarından sonradır. Yavru kedilerin tüyleri, yeteri kadar uzamadan önce taranmaları doğru değildir. Tüyleri taranacak uzunluğa geldikten sonra da hafifçe, bir fırça ile kedilerin taranmaları yeterlidir. Yavru kedilere taranma durumu derilerinin henüz hassas olmalarından dolayı pek tavsiye edilen bir durum değildir.

Kediler Kaç Günde Bir Taranmalı?

Kedilerin taranma sıklıkları belirlemesi, tüy yoğunluklarına bakılarak yapılmalıdır. Eğer kediler fazla tüylüyse, 2 veya 3 günde bir taranmaları hem çevreye tüy dökmelerini engelleyecek hem de deri sağlıklarının korunmasını sağlayacaktır. Ancak az tüylü kedi cinsleri, haftada bir kez taranmaları yeterli gelecektir.

Kedi Nasıl Güzel Kokar?

Kedilerin güzel kokmasını sağlamak için sağlıklarına dikkat edilmesi aslında yeterlidir. Deri, ağız ve diş, tırnak gibi kontrollerinin yapılması ve hijyenlerinin sağlanması, kedilerin pis kokmamasının sağlanması açısından önemlidir. Kedilerin kendilerine özgü bir kokusu, her insanda olduğu gibi olacaktır. Bu kokudan rahatsız olan ev sahipleri, kedileri ve bebek kedilerin yıkanması girişiminde bulunabilirler. Unutulmamalıdır ki, kedilerin doğalarında olan bu kokunun kaybedilmesi kendileri ve yaşadıkları ev için yarar sağlamayacak, aksine mikroplara karşı kendilerini dirençsiz kılacaktır.

Ayrıca Bakınız: Kedi Kakasının Kötü Kokmasının Nedenleri

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap