- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
- 0
Kedilerin tokatlaması içgüdüsel bir harekettir. Kedilerin tokatlama hareketi, kendilerini savunmak için yaptıkları bir harekettir. Kedi doğada avlanmak için bazı hareketlerde bulunur. Kedilerin tokatlama hareketi avını sersemletmek içindir. Kedi bu hareketi bir nevi avını etkisiz hale getirmek için kullanır.
Kediler Sahiplerini Neden Tokatlar?
Kedilerin sahiplerini tokatlaması, birçok sebebe dayanır. Kediler sahiplerini tokatlama nedenleri şunlardır:
- Kedi sahibini uyandırmak için tokatlar.
- Kedi sahibinden yemek istiyorsa tokatlar
- Kedi sahibinin onu sevmesini durdurmak için tokat atar
- Kedi sahibiyle oyun oynamak istediğinde tokat atar
- Kedi sahibini başka kedilerden kıskandığında tokatlar
- Kedi sahibinin üstüne kokusunu bırakmak için tokatlar
- Kedi sahibinden kaçmak istediğinde tokatlar.
- Kediler sahiplerinin yüzünü tokatlamasının nedeni ilgi çekmek için yaparlar.
- Sahibinin yüzünde hızma ve küpe tarzı aksesuar bulunduğunda kedinin dikkatini çektiği için sahibini tokatlar.
- Kedinin canı sıkıldığı zaman sahibini tokatlar.
- Kedi sahibini uzun zaman görmediği için endişelenip tokat atar
Kedinin Sahibini Tokatlamasını Önlemek İçin Ne Yapılır?
Kediler sahibini tokatlamasını önlemek için kediye spor hareketleri yaptırılır. Kedinin sahibi yanından geçerken tokat atması sahibine karşı saldırgan bir davranış değildir. Kedinin amacı bütün sevgiyi sahibinden almak için bunu yapar. Kediler sahibi için endişelendiğinde tokat atar. Kedi endişelendiğinde çığlık atar. Kedi endişelendiğinde sevilmek ister. Bu yüzden de kedi endişelendiğinde sahibi onu sakinleşmesi için okşayıp sever.
Kedilerin Sahiplerine Tokat Atmak Haricinde Yaptıkları Davranışlar Nelerdir?
Kedi, sahiplerine tokat atmak haricinde sahiplerini yoğururlar. Kediler yoğurma hareketini sevdiği kişilere yapar. Her kedi sahiplerinin karnını, yüzünü, vücudunun her yerini yoğururlar. Kediler sahiplerine tokat atmaktan başka yumruk atar. Kedideki yumruk atma hareketi sahibinin ona istemediği bir davranış yaptığında gerçekleşir. Kedilerin yumruk atmayı kendini savunmak için yapar.
Kedi Tokatladığında Sahibini Yaralaması Durumunda Ne Yapılır?
Kediler tokatladığında sahibini yaralarsa kedide ciddi psikolojik sorun olduğunu gösterir. Kediler küçük yaşta el kol koordinasyonunu tam olarak kullanamadıkları için sahipleriyle oynarken ufacık yaralanmalar olur. Fakat kedi büyüdüğünde bu hareketleri devam ettiği takdirde kedinin psikolojisiyle ilgili uzman hekime başvurulur.
Kediler Başka Kedileri Neden Tokatlar?
Kedilerin başka kedileri tokatlaması, oyun oynarken olur. Yavru kedilerin başka kediyi tokatlaması, avcılığı öğrenmek için yaptıkları bir harekettir. Kedilerin arasında bir hiyerarşi vardır. Bu hiyerarşiyi bozan kediler arasında bağırma, tıslama ve tokatlama gerçekleşir. Kedilerin kulakları geriye çekilir, yüzleri gerginleşir. Kedilerin birbirini tokatlamasının bir diğer nedeni oyun amaçlı birbirlerini tokatlarlar.
Kediler Temel İhtiyaçlardan Dolayı Birbirini Neden Tokatlar?
Kedilerin birbirini temel ihtiyaçlardan dolayı tokatlaması, hayvani bir dürtüdür. Kedi diğer kediye karşı üstünlük kurmak ister. Temel ihtiyacını karşılayamayan her kedi saldırganlaşır. Kedilerin birbirini temel ihtiyaçtan dolayı tokatlamasını önlemek için mama ve su kaplarını ayrı yerlere koyulur. Kedilerin tokatlamasını önlemek için evde kedi kumunu farklı odalara yerleştirilir.
Birbirini Tokatlayan Kedileri Nasıl Ayırırız?
Birbirini tokatlayan kedileri ayırmak için alkış yapın. Kedilerin yüksek sese karşı hassasiyeti vardır. Dikkati dağılan kedi ilk önce durur daha sonra sesin geldiği yöne doğru ilerler. Kediler birbirini tokatladığında genellikle ayırmazlar. Çünkü kedinin o sinirle kendisini diğer kediden ayıran kişiye saldırma ihtimali yüksektir.
Kediler Yabancıları Neden Tokatlar?
Kedilerin yabancıları tokatlaması, tanıdık olmadıkları yüzleri gördüklerinde tehlikeye uğramamak için yabancılara karşı yaptıkları bir eylemdir. Kediler kötü enerji hissettikleri yabancılara karşı temkinli davranırlar. Kedinin yabancıyı tokatlaması kendisinden uzaklaştırmak için yaptığı bir eylemdir.
Kediler Yabancıları ve Diğer Kedileri Tokatladığında Yaralar mı?
Yabancıları ve diğer kedileri tokatladığında yaralama olmaz. Kediler yabancılara ve diğer kedilere patisiyle çizdiği, tırmaladığı ve ısırdığı zaman yaralama olur. Kedilerin yabancıları ve diğer kedileri tokatlarken yaralaması durumda yabancıları ve diğer kedilerin vücudunda çizik ve kızarıklıklar olur.
Kediler Veterineri Neden Tokatlar?
Kedinin veterineri tokatlama nedeni aşı, serum ve kan alma konularında kedilerin canını yaktığı için veterinerleri tokatlarlar. Kediler veterineri, canının yanmasını önlemek için savunmaya geçmek durumunda kaldıkları için tokatlarlar.
Kedilerin Eşyaları Tokatlama Sebepleri Nelerdir?
Ev kedilerinin eşyaları tokatlaması, alışık olmadıkları bir nesne ile karşılaşmaları sonucu olur. Kedi alışkanlıklarına sahip bir varlıktır. Kedi eşyayı tokatlamadan önce patisiyle tek bir dokunuş yapar ve daha sonra nesneyi tanımak için tokatlamaya başlar. Kedilerin eşyaları tokatlama sebepleri şunlardır:
- Kedi kendisi için tehdit oluşturan, boyutu farklı olan, canlı olan her nesneyi tokatlar.
- Kediler araştırma içgüdüsüyle eşyaları tokatlar.
- Kedinin eşyayı tokatlaması oyun oynama isteğinden kaynaklanır.
- Kediler acıktıklarını belli etmek için de eşyaları tokatlarlar.
- Kediler dikkat çekmek için eşyaları tokatlar.
- Kediler can sıkıntısından eşyaları tokatlar.
Kedilerin Eşyaları Tokatlamasını Önlemek İçin Ne Yapılır?
Ev kedilerinin eşyaları tokatlamasını önlemek için şu uygulamalar yapılır:
- Kedinin tokatladığı eşya kediden uzaklaştırılır.
- Kedinin tokatladığı eşya ses çıkartıyorsa sesi kısılır veya tamamen sesi kapatılır.
- Kedinin çevresine dikkatini çekecek farklı eşyalar koyun
- Kedinin sosyal ortamlara girmesini sağlayın
Kedi Eşyaları Tokatladıktan Sonra Neden Devirir?
Kedi eşyaları tokatladıktan sonra kendisine devirmesinin nedeni şunlardır:
- Kedi oyun oynamak için eşyaları devirir
- Kedi eşyayı tehlikeli bulduysa devirir
- Eşya çok ses çıkartıyorsa devirir
- Eşya çok renkliyse devirir
Ayrıca Bakınız: Kedilerde Hipoglisemi