Kediyle Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır

Kediyle araba yolculuğu yapmak ilk başta korkutucu gelebilir. Çünkü bazı kediler sakin karakterli oldukları için yolculukta sorun yaratmaz. Bazıları da var ki kısacık yolda bile size zor anlar yaşatacaktır. Bu tamamen kedilerin karakteri ile birebir bağlantılıdır. Bazı kediler ciddi anlamda strese girebilirler. Kediler geçmiş deneyimlerini asla unutmazlar. Veterinere gitmekten korkan bir kedi, ne zaman taşıma çantasına koyulacağını anladığında kaçmaya başlar. Çünkü veterinere gideceğini zanneder. Ancak bazı kedilerde bu tam tersi olur. Siz taşıma çantasını çıkarttığınız anda kendiliğine kolayca girebilen bir kediniz varsa çok şanslısınız.

Yaz ayı geldiğinde sık sık seyahat edebilirsiniz. 2-3 günlük seyahatlerde kedinize günde bir kere bakabilecek birileri varsa evde tek başına bırakabilirsiniz. Ancak bir hafta ve daha uzun bir tatil planınız varsa kedi oteli ya da bir başka birine bırakmıyorsanız yanınızda götürmelisiniz. Kedi sahiplerinin çekindiği konulardan biri kedilerle uzun araba yolculuğu nasıl yapılır? Kediler araba yolculuğuna dayanabilir mi? Bu yazımızda kediyle araba yolculuğu yaparken dikkat etmeniz gereken birkaç öneride bulunduk.

Kediyle Araba Yolculuğu Nasıl Yapılır

Uzun mesafeli bir araba yolculuğundan önce yanınıza kediniz ya da kedilerinizin de ihtiyacı olan temel şeyleri almalısınız.

Kedi Taşıma Çantası

Kediyle araba yolculuğuna çıkmadan önce hazırlık yapmalısınız. Kedinizi taşıma çantasına koyarak seyahat etmeniz gerekiyor. Çünkü sarsıntılar kedileri korkutabilir. Rahat durmazlar. Sürekli hareket edecekleri için sizin de dikkatinizi dağıtırlar. Bunun için mutlaka kedileri taşıma çantası içindeyken arabayla seyahat etmeniz. Hem sizin hem de kedilerin güvenliği için göz ardı etmemelisiniz. Taşıma çantasının içerisinde yumuşak bir bez koymanızı tavsiye ederiz. Direk sert bir zemine oturmaları özellikle uzun yolcuklarda onlar için rahat olmayacaktır.

Yolculuğa çıkmadan birkaç gün öncesinde kedi taşıma çantasını ortaya bir yere koyun. Kediniz içine girip çıksın. Birkaç gün taşıma çantasına girip çıkan kediniz yolculuğa çıkacağınız gün de rahatlıkla kabına girecektir.

Arabayla Yolculukta Kedi Tuvaleti

Çoğu kedi kumu olmadan tuvaletini yapmaz. Ancak korktuklarında, strese girdiklerinde ya da tuvaletlerini tutamadıklarında kaçırabilirler. Bu da her yere yayılması ve tüylerine yapışması demektir. Temizlemesi de daha zor olacaktır. Arabayla uzun yolculukta, taşıma çantası içerisine havlu bir bez, kedi tuvalet pedi koymalısınız. Böylece tuvalet ihtiyacını giderdiklerinde daha az kirlenmiş olacaklar. Temizlemesi de aynı şekilde daha kolay olacaktır.

Kedi Arka Koltukta mı Ön Koltukta mı Gitmeli

Eğer kedinizle yalnız bir yolculuğa çıkıyorsanız ön koltukta oturması daha iyi olabilir. Tabii ki hem sizin hem de kedinizin emniyet kemeri takılı olmalıdır! Sizi yanınızda hissettiğinde daha güvende olduğunu hissedecektir. Arka koltukta gitmesi gerekiyorsa aynadan görebileceğiniz açıda olmasını sağlamalısınız.

Kediyle Araba Yolculuğu Öncesinde Yeme-İçme

Yolculuğa çıkmadan 3-4 saat öncesinden kedinizin karnını iyice doyurduğuna emin olun. Su ihtiyacını da bu ara da gidermiş olmalı. Mide bulantısı olacağı için kusma ihtimalini en aza indirmek için yolculuğa yakın bir saatte yemek yememesini tavsiye ederiz.

Yolculuk Sırasında Sürekli Miyavlayan Kedi Nasıl Sakinleşir

Kediler gürültülü seslerden korkarlar. Yolculuk sırasında isyan eden kediler mutlaka vardır. Motor sesi özellikle çoğu kedinin tehdit olarak algıladığı bir sestir. Arabada giderken motor sesini duyan kediniz bir süre sonra sürekli miyavlayacaktır. Buda hem sizin hem de kediniz için oldukça zor anlar demektir.

Kedi sakinleştirme yolu ise;  taşıma kabının üstüne bir örtü örtmek. Kedinizin kutusunu örttüğünüz takdirde sakinleşecektir. Sizi rahat görebileceği alanı açık bırakın. Böylece hem hava alacak hem de sizi gördüğü için güvende olduğunu bilecektir.

Kediler Araba Yolculuğunu Neden Sevmez

Rutinlerinin bozulmasını hiçbir kedi sevmez. Hareket halindeki araba kedilerin midelerini daha çok bulandırır. İnsanlardaki araba tutması ne yazık ki çoğu kedide aynı durum yaşanır. Mide bulanmasından hoşlanmadıkları için arabalardan da hiç hazetmezler. Motor sesi, korna sesleri de kediler için tehdit edici seslerdir. Her evde çıktığınızda veterinere gidiyorsanız bu da kedilerin strese girmelerini etkileyen bir sebeptir. Günlük hayatlarında değişimi olan kedilerin bilmedikleri bir yere gittiklerinden dolayı korkarlar.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap