Kedilere Göz Damlası Uygulama Yöntemleri

Kedilere göz damlası uygulama için birkaç yöntem vardır. Kedilere bazı durumlarda göz damlası damlatılması gerekir. Çeşitli enfeksiyonların, alerjilerin ya da hastalıkların sonucunda gözlerde meydana gelen her türlü sorunun giderilmesi için göz damlalarına başvurulması mümkündür. Özelikle de yavru kedilerin gözleri çok hassas olduğu için göz damlalarının uygulanması mecbur olur. Bu durumda göz damlasının nasıl damlatılması gerektiği bilincinde olmak önemlidir. Peki, kedilere göz damlası nasıl sıkılmalıdır? Göz damlası damlatılırken nelere dikkat edilmelidir?

Kedilere Göz Damlası Uygulama

Kedilere göz damlası sıkılmadan önce belli hijyen kurallarına uymak gerekir. Öncelikli olarak ellerin yıkanması, temiz olması önemlidir. Ayrıca kediniz çok hareketli ise öncesinde tırnaklarını kesmeniz, sakinleşmesi için oyun oynayıp enerji harcamasına izin vermeniz de gerekecektir. Bu sayede saldırgan hareketlerde bulunması riskini de ortadan kaldırabilirsiniz.

Kedinizin tırnaklarını kesip ellerinizi sabun ve su ile yıkadıktan sonra oturarak kedinizi bacaklarınızın arasına alın ve bacaklarını pek hareket ettiremeyeceği şekilde onu tutun. Yanınızda biri varsa ondan bacaklarını tutması için yardım isteyebilirsiniz. Göz damlası damlatılırken yanlış bir hareket yapılması veya ani bir tepki gösterilmesi zararlı olabileceği için bu durumda kedinizin sakin kalması ve pek hareket etmemesi gerekir. Bundan dolayı birinden yardım almanız daha iyi bir seçenek olur.

Kedinizin fazla hareket edemeyeceği bir pozisyondayken veterinerinizin tavsiye ettiği miktarda göz damlasını damlatmak için kedinizin alt göz kapağını hafifçe aşağı çekin. Sonrasında alt göz kapağının çizgisinden itibaren belirtilen miktarda göz damlasını şerit halinde damlatın. Kedinizin göz kapağını bırakın ve onu tutmaya devam edin. Bu sayede kediniz gözlerini kırpmaya başlayacak ve kırptıkça da damlanın yayılması mümkün olacak.

Göz Damlası Damlatırken Nelere Dikkat Etmeli?

Kedinize göz damlası damlatacağınız zaman öncelikli olarak ellerinizin temiz olması gerekir. Ayrıca kedinizin gözüne zarar gelmemesi için bacaklarının da fazla hareket edemeyeceği bir pozisyonda bulunması önemlidir. Bu sayede kedinizin yanlış bir hareket yaparak ani tepki vermesini ve gözüne zarar gelmesini de önleyebilirsiniz.

Göz damlası uygularken dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli nokta ise veteriner tavsiyesine uymaktır. Veterinerinizin tavsiye ettiği miktarda göz damlasını damlatın. Daha fazlasını ya da daha azını damlatmanız durumunda olumsuz sonuçlar ile karşılaşmanız mümkün olur. Elbette ki yanlışlıkla bir – iki damla kadar fazla damlatmanız mümkündür ancak çok fazla damlatılması durumunda veterinerinize danışmanızda fayda vardır.

Göz damlasını veterineriniz vermediği sürece kullanmanız da tavsiye edilmez. Zaten çoğu durumda kedilerin gözlerindeki problem açık şekilde kendini belli eder. Bu rahatsızlıklarda veterinere başvurarak göz damlası kullanmanız gerekip gerekmediği ile ilgili bilgi almanız da mümkün.

Kedilerde Hangi Durumlarda Göz Damlası Uygulanır

Kedilerin gözlerinde meydana gelen enfeksiyonlarda göz damlaları sıklıkla tercih edilir. Gözlerdeki enfeksiyonların giderilmesinde ve gözlerin temizlenmesinde göz damlaları veterinerler tarafından tavsiye ediliyor. Kedilerin gözlerinin farklı nedenlerden dolayı enfeksiyon kapması mümkündür.

Kum, toz, tüy ve benzeri farklı etkenlerin gözde enfeksiyona neden olması mümkündür. Bunların yanı sıra kedilerin pis ortamlarda bulunması da enfeksiyon nedeni olabilmektedir. Ayrıca göze değen ya da kaçan yabancı cisimler de gözlerdeki enfeksiyona neden olur. Bazı durumlarda da doğum sırasında göz enfeksiyonlarının meydana gelmesi mümkündür.

Doğum sırasında sağlıksız ortamda bulunmak, annenin sahip olduğu vajinal enfeksiyonlar ve daha pek çok nedenden dolayı yeni doğan kedilerde göz enfeksiyonları gözlemlenir. Bu durumlarda göz damlalarının birkaç gün süreyle kullanılması genellikle enfeksiyonun giderilmesi için yeterli olabilmektedir. Çoğu durumda sokak kedilerinin göz enfeksiyonları olmaktadır. Bunun da en temel nedeni aslında temiz olmayan ortamlarda doğmaları ve yetişmeleridir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap