Kedi Uyutma Teknikleri

Kedileri uyutma teknikleri hayatını kedilerle paylaşan kişiler tarafından bilinmesi gereken ir konudur. Kedilerde gece hareketliliği sorunu sık görülür ve çözüm yollarını bilmek büyük bir konfor sağlar. Kedileri uyutma teknikleri eğer kedisi böyle bir sorun ile karşılaşmadıysa birçok kişinin aklına gelen bir konu değildir. Çünkü kediler günlerinin %70’ini uyuyarak geçirir. Yavruluk dönemindeki uyku ihtiyaçları ise yetişkinlik dönemlerine göre çok daha fazladır. Hatta bu durumdan endişe duyan kedi sahipleri de görülür. Fakat bazı kediler tam aksine beklenenden daha az uyuyabilirler. Uyanık kaldıkları zaman zarfı gece ve şafak vaktidir. Bu durum kedi sahiplerinin hayatını oldukça zor bir hale getirir. Kedileri uyutma taktikleri sayesinde bu sorunun üstesinden gelmeniz mümkündür.

Kedi Uyutma Teknikleri: Kediler Neden Uyumaz?

Kedilerin özellikle geceleri neden uyumadıklarını anlayabilmek hedefe ulaşmanın ilk kuralı. Her kedide gece uyanık kalmak ve hareketli olmanın nedeni aynı olmaz. Bazı kediler içgüdüsel olarak sabah saatlerine karşı hareketlenir. Bazılarının ise beslenme zamanları doğru ayarlanmadığı için uyku düzenleri bozulur. Evde uzun süre yalnız kalan kediler meşgul olamazlar ve enerjilerini atamazlar. Aynı şekilde insanlarla yeteri kadar zaman geçiremedikleri için ilgi azlığı sebebiyle sıkıntı yaşarlar ve uyuyamazlar. Kedilerin enerjilerini atamamaları uyku sorununun ciddileşmesine neden olur. Kedilerde meydana gelen acı ve ağrı da sağlık sorunlarının sebep olduğu uyku problemlerine yol açar. Kedinizin neden uyumadığını izleyip anlayarak, çözüme yönelik adımlarınızı atabilirsiniz.

 Kediler Nasıl Uyutulur?

  • Enerjisini attığından emin olmalısınız: Kedilerin daha huzurlu ve uzun süre uyuyabilmesi için gün içinde yeteri kadar enerjilerini atabilmeleri gerekir. Enerjilerini atmak için sahiplerinin gösterdiği ilgi son derece önemlidir. Yeteri kadar oyun oynamayan ve egzersiz yapmayan kediler uyuma konusunda problemler yaşar.
  • Gece hareketliliğini ödüllendirmeyin: Kediler gece uyumadığında genelde sahiplerini de uyandırırlar. Kediniz sizi bu esnada oyuna davet ederek ve daha fazla ilgi görmek ister. Kedinizi ödüllendirici herhangi bir davranışta bulunmamalısınız.
  • Gece öğünlerini atlamayın: Aç olan kediler uyumak konusunda zorluk çeker. Bu nedenle kedinizin mama zamanlarının geçirilmemesi önemlidir. Kediniz gece uyumadan önce karnının tok olması gerekir.
  • Güvenli ve sakin uyku alanları yaratmalısınız: Kalabalık ve gürültülü yerler kedinizin uyumasına engel olur. Kediler doğaları gereği sessizliği sever ve yüksek sese hassasiyet gösterir. Bu nedenle kedinize sakin ve sessiz bir alan yaratarak uyumasını sağlayabilirsiniz.
  • Denediğiniz tüm yöntemlere karşın kediniz hala uyumamakta ısrar ediyorsa kedinizin bir rahatsızlığı olur. Bu nedenle bir veteriner hekime danışarak tedavi yollarına başvurabilirsiniz.

Kedinizle Yan Yana Uyumak

Kediniz sizinle ve sizin yatağınızda uyumayı seviyor. Üzgün olduğunda ya da korktuğunda sizinle vakit geçirerek sakinleşir. Fakat kedinize bir şeyler öğretmek söz konusu oluyorsa, sınırları çizmenizde fayda vardır. Tüm kediler farklı olsa da patronun kim olduğunu anlamaları önemlidir. Huzursuz, kötü deneyimler yaşamış ve gergin bir kedinin özel bir ilgiye ihtiyaç duyduğu gerçektir. Bu gibi durumlarda tavizler verebilirsiniz. Çünkü huzursuz ve gergin kedilerin kilo kaybı ya da tüy kaybı gibi sağlık sorunları ortaya çıkar.

Kediniz sizin yanınızda uyuduğu zaman davranışlarında belli bir ilerleme oluyorsa ve sizin de gece uykularınız bölünmüyorsa, kediniz ile birlikte uyumak en iyi çözüm yöntemi olur. Kedinizin yanınızda uyuması son derece faydalı olabilir ama bu durum rutinlerinizi bozuyorsa ya da bir bağımlılık haline geldiyse dikkat etmeniz gerekir. Bu durum zaman içerisinde uyku kalitenizin bozulmasına yol açar. Bazı insanların uykusu çok daha hafiftir. En ufak ses ya da hareket uykunun kesintiye uğramasına neden olur. Kediler sabahın erken saatlerinde saçınızla ya da çarşaflarla oynamaya başlar. Bu nedenle kediniz sizin uykunuzu bölmeden önce sizin kedinizin uyku düzenini düzeltmeniz gerekir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap