Yavru Kediler Banyo Yaptırılır mı? Yavru Kedi Nasıl Yıkanır?

Yavru kediler banyo yaptırılır mı sorusu bizlere çok sık gelmektedir. İlk defa kedi sahiplenme yapan kişilerin arada kaldıkları bu ikileme artık bir dur deme zamanı. Her hayvan sahibi kedilerinin en iyi şekilde olması için büyük çaba gösterir. Ancak kedilerin suyu sevmediği gerçeği ile de büyük sorunlar yaşanmaktadır. Kediler ne zaman banyo yaptırılır? Yavru kedi yıkanır mı? Yavru kediler nasıl yıkanır? Sık soruların bu sorulara daha yakından inceleyelim…

 Yavru Kediler Banyo Yaptırılır mı?

Kediler kendilerini çok iyi temizlerler. Çok titiz olan bu tüylü dostlarımızın dili ne yazık ki her yerine ulaşamaz. Bazı kedilerin esnek vücutları olduğu için rahatlıkla sırt, arka ve popo kısmına ulaşır. Ancak kilolu ve özellikle yavru kediler kendisini temizleme işlemini tam anlamıyla gerçekleştiremez. Yavru kediler çok yaramaz oldukları bu dönemde kirlenmeyi başarırlar. Mamalarının içine girip oynamayı, kakasını yaptıktan sonra kumunda oturmaya devam etmesi gibi. Poposunun etrafında kalan dışkı artıkları da etrafa çok ağır bir koku bırakır. Silmekten ve taramaktan artık sıkıldığınızda yavru kediye banyo yaptırma zamanının geldiğini düşünmeniz son derece normal.

Yavru Kediyi Banyoya Hazırlama

Öncelikle kedinizin yıkanmaya çok ihtiyacı yoksa hipoalerjenik ıslak mendil ile temizleyin. Son çare olarak banyo seçeneğini seçmelisiniz. Suyu seven kedi sahipleri için banyo zamanları eğlenceli geçerken sudan nefret eden kediler sahiplerine çok zor anlar yaşatırlar. Bu nedenle banyo sırasında ihtiyacınız olacak her şeyi yanınızda bulundurun. Böylece işlemin kısa ve hızlı bitmesi zamanla yarışmanız daha rahat olacaktır. Yavru kediye banyo yaptırma sırasında ihtiyacınız olan malzemeler; büyük bir plastik banyo kovası, yavru kedi şampuanı, havlu ve tarak. Banyo sonrası kulak ve göz temizliği içinde nemli bir pamuk bulundurun.

Yavru Kedi Nasıl Yıkanır?

Banyo kovasına ılık su doldurun. Suyu çok koymayın (5cm olması yeterli) ki kediniz strese girmesin. Yavruyu suya koyun ve okşamaya sevmeye devam edin. Ödül maması vererek rahatlamasını sağlayın. Kedinizin kaçma ihtimaline karşı etrafta tehlikeli eşyalar bırakmayın. Yavaş ve nazik hareketlerle tüylerini kedi şampuanı ile okşayın. Ağız, kulak ve burnuna gitmemesine dikkat edin. Su dolu kapta çok uzun durmamasına dikkat edin. Kısa sürede şampuanla, tüyleri okşa ve durulayıp çıkarın. Ne kadar erken biterse kedinizi de idare edebilirsiniz.

Yavru kedi banyo sonrasında iyice kurulanmalıdır. Bu kısmı da pek sevmeyen kediler için ödül maması vererek anı kurtarabilirsiniz. Kurutma makinesinden korkan kediler için havlu ile iyice kurulanması tavsiye edilir. Evde pencere, balkon kapıları açık olmamalı. Kedi gribi, soğuk alması sonucunda anında hastalanmasına neden olur. Evin sıcak olmasına kedinizin soğuk yerlere gitmesine izin vermemelisiniz.

Yavru Kediler Banyo Yaptırmak Doğru mu?

Kedileri yıkamak her ne kadar doğru bir şey olmasa da ne yazık ki kedi sahipleri bunu görmezden geliyor. Öncelikle kedinizi ıslak bir bezle silin. Islak beze kedi şampuanından sıkara kokunun giderilmesini de sağlarsanız. Nemli bir bezle tüylerini sildikten sonra güzelce kedinizi tarayın. Bu sırada kedi sıkılabilir. Ödül maması vererek onu rahatlatın. Suyun altında kediler çok korkarlar. Bu korkuları onları stres ve depresyona kadar sürükleyebilir. Bunların olmaması için önce kediyi nemli bir bezle silmelisiniz. İdrar ve dışkı kalıntılarını bekletmeyin. Her kumuna gittikten sonra onu gözlemleyin. Nemli bir bezle de silin. Böylece sık sık kediyi silmeniz kokunun tüyleri arasında kalmasına da engel olmuş olacaksınız. Özellikle kuyruk altları kedilerin temizlemekte zorluk çektikleri bölgedir. Bu bölgeleri gün aşırı silerseniz kedilerin banyo yapması da gerekmeyecek.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap