Kediler Yeni Sahibine Alışma Süresi

Kedilerin yeni sahibine alışma süresi biraz zaman alır. Bazı kediler sıcakkanlı ve cana yakınken bazı kediler uzaktan sevilmeyi tercih eder. Fakat her kedi için aileleri arasında kurduğu bağ önemlidir. Soğukkanlı kedilerin sahiplerini sevmediği fikri tamamen yanlıştır. Bu nedenle sahibinden ayrılan her kedi için hayat zordur. Yetişkin bir kedi sahiplenme fikri, kedinin alışma sürecinin uzun olmasına neden olur. Yine de er ya da geç yeni evlerine ve sahiplerine alışırlar.
Kedi sahiplenme fikri, kedinizle empati kurmanız ve bazı ipuçlarından faydalanmanız sayesinde kolay ve zahmetsiz geçer. Kediler uzun yıllardır evcil hayvanlardır. Bu sebeple onu evcilleştirmek için ayrıca bir çaba göstermeniz gerekmez. Onunla gerekli iletişimi kurmak ve sevildiğini hissettirmek çok geçmeden sahibine alışmasını sağlar.

Kediler Yeni Sahibine Alışma Süresi: Sahibi Değişen Kediler Nasıl Etkilenir?

Birçok kişi kedilerin sahibi değiştiğinde ne kadar etkileneceğini bilmez. Kedi sahiplenme sıklıkla tekrarlanan ve keyfi yapılan bir davranış olmamalıdır. Kediler bu değişiklikten çok ciddi şekilde etkilenir. Yeni bir eve ve sahibe alışma süreci bazı kedilerde çok kolay iken bazılarında çok zordur. Kediler bağımsızlığını annesinden ayrıldığında ilan etse de evde bakıldığında bu durum farklı gelişir. Bir kedinin eve alışması doğal yaşam alanlarından ayrılmasına neden olur. Onlara verilen mamaya ve diğer tüm her şeye sıkı sıkıya bağlanırlar. Karakterleri gereği farklılıkları sevmedikleri için sahiplerinin değişmesi onlarda derin yaralara yol açar. Yeni bir eve gelen kedi, ilk günlerde kaybolmuş gibi hisseder. Evdeki farklı olan her şey, onlar için yabancı ve tehlikelidir.

Kedilere Evi Tanıtmak

Kedinize evinizi tanıtmadan önce onun güvenliği için bazı önlemleri almayı ihmal etmeyin. Sık kullanılmayan odalardaki kapı ve camların kapalı olduğundan emin olmalısınız. Böylece kedinizin kaybolmasını ya da zarar görmesini önleyebilirsiniz. Kedinizin evi keşfederken sıkışmasına sebep olabilecek boşluk yerleri kapatmalısınız. Kedinizi evi tanıtırken odaların kapısını açık bırakmak yeterli olacaktır. Kediniz rahat rahat ve uzun süre etrafı koklayarak yeni evini tanımaya çalışır. Mümkünse kedinizi eşyaları ile birlikte sahiplenmelisiniz. Eşyaları yanında olduğunda yeni evine alışması daha kısa sürer. Sıklıkla uyuduğu ya da oyunlar oynadığı bir eşya kendini güvende hissetmesine neden olur. Hatta mama kabının aynı olması da daha kolay beslenmesini sağlar. Aynı tuvalet kabı sayesinde yeni bir tuvalet eğitimi vermenize de gerek kalmaz.

Kedilerin İlgisini Çekmek

Kedinizin evine ve size alışması için boş kalmasını önlemek önemlidir. Onunla sık sık oyun oynamalı ve dikkatini çekmelisiniz. Her zaman kedinizle ilgilenecek vakit bulamadığınızda onun ilgisini çekecek oyuncaklar edinerek keyifli vakit geçirmesini sağlayabilirsiniz. Kediniz için kendiniz de çeşitli oyuncaklar yapabilirsiniz. Sizin beğenerek aldığınız bir kedi yatağı onları mutlu etmeyebilir. Aldığınız yatağın dışındaki kutunun içinde uyuması sizi şaşırtsa da kısa sürede kedilerin tuhaf dünyasına ayak uydurabilirsiniz. Rutin hayatınıza devam ederken kedinizle vakit geçirmeyi ve oyunlar oynamayı ihmal etmemelisiniz. Zaman içerisinde size alışması ve bağlanması hoşunuza gidecektir. Bu sırada kedinizin beslenmesine gerekli özeni göstermeyi aksatmamalısınız. Kedinizle sağlıklı uzun yıllar sürebilmek için veteriner ziyaretlerini de unutmamalısınız.

Kedilerin Yeni Sahibine Alışma Süreci

Sahibi değişen bir kedinin psikolojisi, yeterli ilgi ve sevgi gösterildiği takdirde kısa süre içinde düzelir. Kediler için yeni bir eve taşınmak ve yeni bir aile tanışmak hiç kolay olmaz. Alışma sürecinde çok fazla miyavlaması normaldir. Kediler geceleri hareketli olduğu için geç saatlerde miyavladığını duyabilirsiniz. Alışma sürecinin etkisi ile etrafı dağıtabilirler. Kediniz yanınızda uyumak istediğinde ona izin vermeniz daha kısa sürede bağ kurmanızı sağlar. Bazı kedi sahipleri bu durumdan hoşlanmasa da bazıları için bu son derece keyiflidir. Kedinizin nefes sesini duymak bile oldukça hoşunuza gidebilir. Kedilerde miyavlama sıklığının dışında yemeğe isteksizlik görülebilir. Ödül mamaları ile kedinizi yemek yemeye ikna edebilirsiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap