Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Kedi Kumu Nasıl Kullanılır?

Kedi kumunun kullanımı için öncelikli olarak kedilerin tuvalet kabına doldurulması gereklidir. Her yaş ve boyuttaki kedi için tuvalet kaplarının 7 cm yüksekliğinde kum doldurulması yeterlidir. Kedilerin kuma gelip tuvalet ihtiyaçlarını gidermelerinden sonra, kum temizleme küreği ile kumdaki pisliğin alınması gereklidir. Alım işleminin tamamlanmasından sonra, kedi kumu yeniden doldurulmalı ve 5 cm yüksekliğinin altına inmemelidir.

Kedi Kumu Nasıl Temizlenir?

Kedi kumunun temizliği, kap temizliği yapılmadığı sürece kedilerin tuvaletlerini yaptıkları zamanlarda kürek ile pisliklerinin alınması şeklinde gerçekleştirilir. Çiş ve kakasını kuma yapan kedilerin pislikleri kolaylıkla kumdan ayrılır ve çöpe atılır. Arada kumun elenmesi ve içinde kalan küçük pisliklerin de diğer kumdan ayrılması gereklidir.

Kedi Kumu Kaç Günde Temizlenir?

Kedi kumunun temizlenme süresi, bir veya iki gündür. Kedilerin tuvalet alışkanlığına göre kumlarının ne kadar süre ile temizlenecekleri de değişir. Ancak bir ya da iki gün ara ile kumun temizlenmesi, kediler için yeterli olacaktır. Mümkün olduğunca kumun 2 günden fazla bekletilmemesi, kumda bakteri oluşumunu tetikleyecek olduğundan veterinerler tarafından önerilmez.

Kedi Kumu Karıştırılır Mı?

Kedi kumunun başkalarıyla karıştırılması, tavsiye edilen durumlardan değildir. İki farklı kedi kumunun birbirine karıştırılması, kedilerin tuvaletlerini yapmamalarına neden olabilir. Bundan dolayı da mümkün olduğunca iki farklı marka kumun birbirleriyle karıştırılmaması gereklidir.

Evde Kedi Kumu Yoksa Ne Yapılır?

Kedi kumuna alternatif malzeme olarak gazete kağıdı bilinir. Gazete kağıdı, şeritler halinde kesilmeli ve üzerlerine mürekkep damlatılarak kurutulmalıdır. Mürekkep kokusu, kedi kumlarında kullanılan malzemelere de benzediğinden dolayı kediler bu gazete kağıtlarına tuvaletlerini yapmakta zorlanmayacaklardır. Ancak sürekli olarak da gazete kağıtlarına tuvaletlerini yapmak istemeyeceklerinden bir an önce kedilere kum temin edilmelidir.

Kedi Kumları Neyden Yapılır?

Kedi kumu malzemeleri, çeşitli kum türleri ve talaştır. Genellikle kedi kumlarına kimyasal bir malzemenin katılması doğru değildir. Bundan dolayı çeşitli kedi kumları üreten markalar, bentonit, sepiolit ve diatomit kullanırlar. Bu malzemelerden kediler zarar görmez.

Kedi Kumu Ne Kadar Konulmalı?

Kedi kumunun miktarı, kabın içine 3 veya 4 parmak yüksekliğinde olmalıdır. Bundan fazlasının olması, kedilerin kendilerini rahatsız hissetmelerine ve tuvaletlerini yapmamalarına neden olabilir. 4 parmaktan fazla konmamalı, ancak kedi kumu azaldığı zaman da mutlaka kontrol edilmelidir.

Kedinin Kumu Kaç Günde Bir Değişmeli?

Kedilerin kumlarının değişme süresi, yaklaşık olarak ayda birdir. 3 hafta veya 4 hafta süre geçmesinden sonra, kedilerin kumlarının durumuna bakılmalı ve içinde büyük topaklanmalar varsa tamamen yenilenmelidir. Kedi kumu tamamen değiştirildiği zamanlarda mutlaka kedi kumu kabı da yıkanmalıdır. Kap yıkanırken sıcak su ve sabunla yıkanmasına oldukça dikkat edilmelidir. Güzelce yıkandıktan ve temizlendikten sonra kurulanmalı, kuruduktan sonra da içine temiz ve yeni kum koyarak kedilerin kullanımına sunulmalıdır.

Evde Kedi Tuvaleti Nerede Olmalı?

Kedi kumunun yeri, özellikle evde kedi bakan kişiler tarafından mutlaka herkesin göremeyeceği ve sürekli olarak gezinen yerlerin dışında olmalıdır. Kedi kumu sıklıkla temizlense dahi mutlaka koku yapacaktır. Bundan dolayı da kumun hava alan bir yere konması evde koku birikmesinin de önüne geçecektir. Kediler, insanların gözü önünde olan yerlerde tuvaletlerini kumları temiz olsa dahi yapmayacaklardır. Bundan dolayı sindirim sorunu yaşamamaları için hava alan ve insanların sürekli göremeyeceği bir yerde olması en uygun seçenek olacaktır.

Kedi Kumu Olmazsa Ne Olur?

Kedi kumunun kapta olmaması, kedilerin tuvaletlerini yapmamalarına neden olacaktır. Kum yerine alternatif olarak kullanılacak malzemelerin de olmaması dolayısıyla, kediler tuvaletlerini yapmaktan kaçacaklardır. Bunun için kapları yıkanmış olsa dahi boş bir şekilde konmamalıdır.

Bir Kedinin Tuvaletinin Geldiğini Nasıl Anlarız?

Kedilerin tuvaletlerinin geldiğinin belirtileri, daha önceden tuvaletlerini yapmış oldukları yeri aramaya başlamalarıdır. Kediler ve köpekler, tuvaletlerini yapmış oldukları yerlere kokularını bırakırlar. Bu kokuları takip ederek daha önce tuvaletlerini yaptıkları yerleri kolaylıkla bulur ve yeniden ihtiyaçlarını orada giderirler. Kedilerin karınlarının tok olduğu zamanlarda bir arayış içinde olmaları, mutlaka tuvalet yeri arayışıdır. Bunun için de eve yeni getirilen köpeklerin bu durumuna çok dikkat edilmelidir.

Bir Kedi Günde Kaç Defa Tuvalete Çıkar?

Kedilerin günlük tuvalet ihtiyaçları, sağlıklı oldukları sürece bir kere kaka yapmaları ile 2 veya 3 kez çişe çıkmalarından ibarettir. Bundan dolayı da günlük bir kez tuvaletlerini yapmaları sağlıları için yeterlidir. Gün içinde kaka yapmamaları ve bu durumun içinde yemek yemelerine rağmen olmalarından mutlaka şüphe edilmeli ve sağlığında bir sorun olduğu tahmin edilmelidir.

Kedi Kumu Tuvalete Atılır Mı?

Kedi kumunun tuvalete atılması uygun değildir. Piyasada bulunan çeşitli markaların kedi kumlarının hiçbiri, tuvalete atılmamalıdır. Tuvaletlere atılmaları ve üzerlerine sifon çekilmeleri durumunda kanalizasyonun tıkanmasına neden olurlar. Bunun için de kedi sahiplerinin kedilerinin kullanılmış olan kumlarını mutlaka evsel atıklara atmaları, diğer türlerle de karışmalarını engellemeleri önerilir.

Kedi Kumu Temizlenmezse Ne Olur?

Kedi kumunun temizlenmemesinin sonucu, kumun olduğu kapta bakterilerin oluşmaya başlamasıdır. Bu bakterilerin kapta oluşması ve temizlenmemesi nedeniyle de hızlıca üremeye devam etmeleri, hem kediler hem de evde yaşayan kişiler için tehlikeli durumların oluşmasına neden olur. Bundan dolayı düzenli olarak kedi kumlarının temizlenmesi ve kumların maksimum ayda bir boşaltılarak kabın yıkanması sağlanmalıdır.

Kedi Kumu Kokmaması İçin Ne Yapmalı?

Kedi kumlarında kokunun engellenmesi için kedi sahipleri tarafından en çok tercih edilen yöntem çay kullanılmasıdır. Kedi kumunun içine biraz çay yaprağı karıştırılması, kumda idrar veya dışkı kokusunun oluşmasını engelleyecektir. Bir kum kabının içinde olan kuma bir avuç kadar çay yaprağının karıştırılması koku olmaması için yeterli olacaktır.

Ayrıca Bakınız: Anne Kediler Yavrularını Ne Zaman Bırakır?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap