Yavru Kediler Ne Yer? Bir Aylık Yavru Kedi Ne Yer

Yavru kediler ne yer? Kedilerde beslenme konusu, üzerinde durulması ve kontrol edilmesi gereken bir durumdur. Yavrunuzun beslenme sağlıklı bir gelişim süreci geçirmeleri için gereklidir. Yavru kedinizin mamasını seçerken içeriklerini incelemeli ve veteriner hekiminize danışarak karar almalısınız. Kedi sahiplenme kararı verdikten sonra yavrunun mama dışında neler yemesi gerektiğini bilmeniz gerekmektedir.

Yavru Kediler Ne Yer? Bir Aylık Yavru Kedi Ne Yer

Yavru kedi sahiplenme sonrası yavrunuzun mamasını aniden değiştirmek önerilmez. Mamadan memnun değilseniz dahi mamasını kademeli şekilde değiştirmek gerekir. 2 ila 6 aylık yavru kedinizin eğitimi sırasında ödül mamalarından yardım alabilirsiniz. Ancak ödül mamalarının besin değeri yüksek besinler olduğunu unutmamalısınız. Aşırı tüketimde kilo sorunları ortaya çıkabilir. Yavru kediler doğdukları andan itibaren hızlı bir şekilde gelişimlerini sağlarlar. Yavru kedilerin 2 aylık olana dek anne sütü ile beslenmeleri önemlidir. Yavruların gelişimlerini sağlıklı bir şekilde tamamlaması için besin değeri yüksek anne sütünden mahrum kalmamaları gereklidir.

3 Aylık Kedi Ne Yer? 3 Aylık Kedi Gelişimi

2 ayını dolduran yavru kedilerin gelişimlerinde belli değişiklikler yaşanmaya devam etmektedir. 3 ayını dolduran kedilerin tüm süt dişleri gelişir ve ardından yavaş yavaş dökülmeye başlar. Bu süre 2 ila 3 ay boyunca devam etmektedir. Yavru kedilerin bedenleri yetişkinliğe hazırlanır ve göz renkleri kalıcı hale gelir. Vücutları kaslanan kedilerin uyku süreleri de kısalmaktadır. Bu sayede dünyayı keşfetmek için çok daha fazla zamanları olur. Tam anlamıyla sosyalleşmeye hazır hale gelirler ve insanlarla daha çok iletişim kurarlar. Kedilerin bu dönemde çiğneme ve tırmalama gibi davranışları daha kalıcı hale gelmektedir. 3 aylık kediler annelerinden ayrılırlar ve beslenmeleri için yavru kedi mamaları kullanılabilir. Yavru kedilerde beslenme protein içeren, yağ asitleri açısından zengin, vitamin ve mineraller içeren mamalar ile sağlanmalıdır. 3 öğün şeklinde beslenmeleri tavsiye edilmektedir. 2-3 günde bir kuru mama ile birlikte kedi konserve mamaları yedirilebilir.

4 Aylık Kedi Ne Yer? 4 Aylık Kedi Gelişimi

Dört aylık olan kedilerin görüntüsü yetişkin bir kediye benzemeye başlamaktadır. Karakterleri de aynı şekilde gelişir ve yavruların kaliteli zaman geçirmesi önemli hale gelir. 4 aylık kedilerin yavru kedi mamaları ile beslenmeleri devam edebilir. Tercih edilen kuru mamaların içinde yüksek ölçüde protein olmalıdır. Aynı zamanda sağlıklı yağlar bulunması da önemlidir. Yavru kedilerin dengeli ve düzenli beslenmesi, büyümeleri, gelişmeleri ve sağlık birer yetişkin olabilmeleri için gereklidir. Mamalarında ki kalsiyum miktarının da yeterli düzeyde olması gerekir. Yavru kedilerin beslenme sıklığı da tercih edilen mamaların üzerinde belirtilmektedir. Zaman zaman veteriner hekiminizin yönlendirmelerine de ihtiyaç duyabilirsiniz.

5-6 Aylık Kedi Ne Yer?

5 aylık kedi sahiplenme beslenme planları önceki ay ile aynı şekilde devam etmektedir. Genel anlamda günde 3 öğün şeklinde beslenirler ve mama miktarlarının önerilen düzeyde tutulması önerilmektedir. Aşırı mama tüketimi ise kedilerde obezite problemini gündeme getirebilir. Bu nedenle rutin veteriner kontrollerinde kedilerin kilolarının takip edilmesi önemlidir. 5 aylık kediler için kısırlaştırılma yaptırılması mümkündür. Kedinizi kısırlaştırmayı düşünüyorsanız veteriner hekiminiz ile en kısa sürede iletişime geçebilirsiniz.

6 aylık kedi yetişkinlik dişleri tamamen çıkar. Ancak yine de tam anlamıyla birer yetişkin oldukları söylenemez. Kedilerin yetişkin sayılabilmesi için ortalama 1 yıllarını doldurmaları gereklidir. 6 aylık olan kedilerin karakterleri tam anlamıyla oturmaz ve hızla gelişimleri devam eder. Cinsel olgunluğa erişirler ve bu sebeple kızgınlık belirtileri gösterebilirler. Gerekli önlemler alınmazsa evden kaçma ihtimalleri olabilir. Dikkatli davranılması önerilir. 6 aylık kediler için gelişim dönemlerine göre formüle edilmiş özel yavru kedi mamaları kullanılabilir. Günde 3 öğün şeklinde beslenebilirler. Farklı markalar tarafından üretilen mamalarda gramaj şeklinde besin değerleri değişebilir. Bu nedenle öğünleri sırasında ambalaj üzerindeki yönlendirmeleri okumalısınız. Aksi halde kediniz gerekli besin değerlerini gün içinde karşılayamayabilir. Gerekli durumlarda veteriner hekiminizin önerilerini de uygulayabilirsiniz.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap