Kedilerde Tüy Dökülmesi Nasıl Azaltılır?

Kedilerde tüy dökülmesi sorununu her kedi sahibi yaşar. Kedi sahipleri özellikle de belli dönemlerde kedilerinin tüylerinin dökülmesinden şikayetçi olabilirler. Genellikle mevsim değişimleri sırasında tüy dökülmesi gözlemlenmektedir. Ancak farklı nedenlere bağlı şekilde de tüy dökülmesi mümkündür. Kedinizin tüylerinin döküldüğünü fark ettiğiniz zaman farklı teknikler ile tüy dökülmesini de engelleyebilirsiniz. Mama değişimi, tüylerin bakımının düzenli yapılması gibi farklı teknikler ile tüy dökülmesinin azaltılabilmesi mümkündür. Peki, kedilerde tüy dökülmesi nasıl azaltılır?

Kedilerde Tüy Dökülmesi Nasıl Azaltılır?

Kedilerde tüy dökülmesinin azaltılması için farklı teknikler uygulanabilir. Kimi zaman yanlış beslenme bile kedinizin tüylerinin dökülmesi için bir neden olabilmektedir. Ancak depresyon, stres gibi psikolojik durumlar da tüy dökülmesini tetikleyebilir. Bazı cilt hastalıkları da bölgesel tüy dökülmesinin nedeni olabilmektedir. Bu durumlara yönelik tüy dökülmesinin azaltılmasında farklı yollar izlenebilir.

Kedinizin Mama Değişimi Tüy Dökülmesini Engelleyebilir

Kedinizin tükettiği mama, tüy dökülmesin neden olabilir. Mamada bulunan besin içerikleri kedinizin tüyleri ve cildi için gerekli vitamin ve mineralleri yeteri kadar içermiyor olabilir. Bu durumda mama değişimi, kedinizin tüylerinin dökülmesine engel olabilir. Kedinizin tüylerinin döküldüğü fark ettiğiniz zaman veterinere danışmanız, etkili çözüm elde edilmesi için gereklidir. Veterineriniz kediniz için hangi mamanın daha faydalı olabileceği konusunda bilgilendirme yapabilir.

Protein ve su içeriği bakımından kuru mamalara göre daha zengin olan yaş mamaları tercih etmeniz önerilir. Haftada iki kez kedinize yaş mama vermeniz, tüylerinin ve cildinin sağlığını destekleyecektir. Ayrıca B vitamini içeriğine sahip olan mamalar, tüylerin dökülmesini azaltabilir. Tüy dökülmesini önleyici mamaların içeriğinde de B vitamini yer almaktadır. Bunun yanı sıra B vitamini takviyeleri de veterineriniz tarafından önerilebilir.

Kedilerde Su Tüketimi Tüy Sağlığı İçin Çok Önemli

Su tüketimi kedinizin tüy sağlığı destekler niteliktedir. Kedinizin genel sağlığının ve tüy sağlığının korunması için düzenli olarak taze su tüketmesi gerekir. Bu nedenle de kedinizin su kabında her zaman taze suyunun bulunması önemlidir. Onu su tüketimine teşvik etmek için mama kabının yanına su kabını yerleştirerek mama yedikten sonra su içmesini de sağlayabilirsiniz.

Kedilerde Tüy Dökülmesi Bakım İle Azaltırsınız

Kedinizin aşırı tüy döktüğünü düşünüyorsanız tüylerinin bakımını düzenli şekilde yapmıyor olabilirsiniz. Kedinizin tüylerini sık sık taramanız, kopan ve dökülen tüyleri sağlıklı tüylerden ayırmanız gerekir. Ayrıca kedinizin tüyleri dönem dönem tıraş ettirmeniz de tüy dökülmesinin önlenmesine katkı sağlayabilir.

Tüy bakımı için yapılması gereken en temel şey taramadır. Elbette ki taramanın yanı sıra banyo yaptırmak, doğru ürünleri kullanmak ve temiz olmasını sağlamak da tüy dökülmesini azaltabilir. Yanlış ürünlerin bakımda kullanımı da tüylerin dökülmesini arttırıyor olabilir. Bu nedenle doğru bakım ürünlerini tercih ederek tüylerinin temiz kalmasını sağlamanız önemlidir.

Kedinizde Olası Hastalıkların Anlaşılması İçin Destek Alın

Kedinizin bir cilt problemi, parazit ya da farklı cilt rahatsızlıkları olabilir. Bunların tespit edilmesi için veterinerinizden destek almanız gerekir. Veterineriniz kedinizin sahip olduğu ya da sahip olabileceği rahatsızlıkları tespit edebilir. Bu sayede tüy dökülmesinin önlenmesi ya da azaltılması için gerekli tedaviler uygulanabilmektedir.

Çoğu zaman kedilerin sahip olduğu parazitler tüy dökülmesine neden olabilir. Bu durumlarda kedilerin tedavi olması şarttır. Özellikle de yavru kediler için büyük risk taşıyan bu rahatsızlık, kısa sürede tedavi edilmesi gereken ciddi bir durumdur. Sahip olduğu hastalıkların belirlenmesi, tüy dökülmesinin de azaltılması için gereklidir. Bu nedenle kedinizde tüy dökülmesi gözlemlediğiniz zaman veterinerinize başvurmanız tavsiye edilir. Özellikle de bölgesel şekilde görülen dökülmeler çeşitli rahatsızlıklara işaret ediyor olabilir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap