Sarman Kedi Özellikleri: Hangi Kediler Sarman Adını Alır?

Sarman kedi özellikleri nelerdir? Kedilere Sarman isminin verildiğine ya da ismi olmayan sokak kedisine “sarman” olarak çağırıldığını çoğunlukla duymuşsunuzdur. Sarman kediler aslında ayrı bir kedi ırkını temsil etmez. Kedilerin tüy renklerinden ve tüy özelliklerinden dolayı bu isim ile onlara hitap edilir. Bu şekilde hitap edilen kedilerin özellikleri genellikle birbirine benzer olduğu için sarman adını alırlar. Sarı kedileri sevenler için kedi sahiplenme ilanlarına bakarken sarman kedileri sıkça görebilme imkanları vardır.

Sarman Kedi Özellikleri: Hangi Kediler Sarman Adını Alır?

Sarman kediler genel anlamda tekir cinsindendir. Genellikle sarı renkli kürke sahip olan bu kedilerin kürklerinin rengi düz sarı değildir. Tekir cinsine ait olan sarman kediler ayrı bir tür olmadığı için aslında tekir kedilerin genel özelliklerini barındırırlar.

Sarman Kedilerin Özellikleri Nelerdir?

Sarman kedilerin tüyleri genellikle sarı ve beyaz renklerdedir. Tekir kediler gibi karışık tüy rengine sahip olan sarman kedilerin tüyleri genellikle sarı ve beyaz tüylerin karışımından oluşur. Kimi sarman kedilerin tüylerinin tamamı da sarı olur. Sarı tüylü sarman kedilerin tüylerinin arasında açık kahverengi tüyler de olur.

Sarma kedilerin gövdeleri genel anlamda iri olur. Büyük karınları, kalın bacakları vardır. Sarman kediler genellikle yalnız kalmayı ve kendi istediklerini yapmayı severler. Sevilmek istedikleri zaman ya da oyun oynamak istediklerinde sahipleri ile vakit geçirirler. Ancak diğer kediler gibi sahiplerinin sürekli yanında olmak istemeyebilirler.

Sarman kedilerin tüyleri genellikle orta uzunlukta ve gür olur. Bu kedilerin tüy bakım ve temizliğinin düzenli olması gerekir. Bu kedilerin özellikle yatkın oldukları bir hastalık bulunmasa da sağlıklarına dikkat etmek için onların bakım ve genel temizliğini aksatmamak önemlidir. Bu kediler genel olarak tembellik etmeyi sevdikleri için kilo almaları olasıdır. Ancak oyunlar ve egzersizler ile sarman kedilerin kilo almasını önlemek mümkün olur.

Sarman Kedi Adını Nereden Alır?

Sarman kedi cinsi adını kürklerinden alır. Sarı, kahverengi, turuncu ve beyaz renklerin bir karışımından oluşan kürkleri sarman kedilerin adını almasına neden olmuştur. Tüylerinin genellikle sarımsı renge sahip olması onlara sarman ismini verir.

Sarman kediler ayrı bir kedi türü değildir. Kedilere isim olarak Sarman da verir. Tıpkı beyaz bir kediye Pamuk ismini vermek gibi sarman kediye de Sarman ismini vermek sıklıkla görülür. Sarman kediler genellikle sarımtırak renklere sahip kürke sahip olan, aslında tekir cinsi olan kedilere verilen isimdir. Bu kediler farklı özellikleri, kürk renkleri ve yapılı vücutları ile öne çıkar.

Sarman Kedi Bakımı Nasıl Olur?

Sarman kedilerin bakımı genel olarak fazla zahmetli değildir. Genellikle orta uzunluktaki tüylerinin bakımı uğraştırabilir. Haftada bir ya da iki kez tüylerin taranması, ölü tüylerden arınmak için gereklidir. Ölü tüyler temizlendikten sonra cilt nefes alabilir ve farklı cilt rahatsızlıkları önlenebilir. Ayrıca ölü tüyler temizlendikten sonra tüylerin daha canlı ve parlak görünüme kavuşması da mümkündür.

Sarman kediler tembel olarak bilinirler. Eğer kedinizin gün içinde tembellik ettiğini görürseniz onu düzenli şekilde oyunlara teşvik etmeniz gerekir. Günlük uygulanan egzersizler ile kedinizin kilo almasını önlemeniz mümkündür. Basit takip oyunları bile sarman kedinizin keyifle aktif olmasına yardımcı olabilecektir.

Sarman kedilerin yaşayabileceği yaygın sağlık sorunları yoktur. Genel olarak beslenme düzenine dikkat etmek önemlidir. Her kedide olduğu gibi sarman kedilerde de obezite, diyabet gibi rahatsızlıklara karşı dikkatli olmak gerekir. Bu nedenle kedinizin mama saatlerini doğru şekilde ayarlamanız ve günlük aktifliğe göre mama miktarı ile mama zamanını planlamanız gerekebilir.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap