Kedi Tuvaleti Temizleme: Kedi Kakası Nereye Atılır?

Kedi tuvaleti temizleme aşamasında birçok faktör bulunmaktadır. Kedi tuvaletinin malzemesinden seçeceğiniz kuma kadar birçok unsur kedi tuvaleti temizliğini etkilemektedir. Kedinizin sadece mamaya değil, hijyenik bir hayata da ihtiyacı bulunmaktadır. Bu nedenle ona iyi bir hayat sürmek için sorumluluklarınızı aksatmayınız. Kediler doğaları gereği temiz canlılardır. Kendi temizliklerini kendileri sağladıkları için dikkat etmeniz gereken sadece birkaç nokta bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi de kum kaplarının düzenli olarak temizlenmesidir. Kedi kumları genellikle topaklanma özelliğine sahiptir. Bu nedenle kedi tuvaleti temizleme rutininiz zor ve zahmetli olmamaktadır. Birkaç ipucu ve sorumluluk hissi ile kedi tuvaleti temizleme aşamasını pratik bir şekilde sağlayabilirsiniz.

Kedi Tuvaleti Temizleme İpuçları

  • Doğru kedi kumu seçimi yaparak tuvalet temizliğini daha kolay hale getirebilirsiniz. En iyi ve hijyenik kedi kumu için bentonitten üretilmiş topaklanan kumları tercih edin. Bu kumlar kediler tarafından da oldukça sevilmektedir. Sadece yavru kediler için topaklanan kumlar önerilmemektedir. Nedeni ise meraklı yavru kedilerin kumun tadına bakmak isteyebilmesidir.
  • Kedi tuvaleti içerisine ne miktarda kum kullanacağınız bir diğer önemli detaydır. Kedi kumunu çok az ya da çok fazla eklemek kedinize zorluk yaratabilmektedir. Özellikle uzun tüy yapısına sahip kediler fazla kum olan tuvalete girmek istemeyeyebilirler. Yaklaşık 10 cm yüksekliğinde kedi kumu koymadığınızda kediniz kumu eşeleme hareketini gerçekleştiremez.
  • Bazı araştırmalara göre kedi tuvaletinin tabanına bir miktar kabartma tozu dökmek kokunun hapsedilmesini sağlamaktadır. Özellikle topaklanan kum kullanmayan kişiler bu yöntemi tercih eder.
  • Kedi tuvaletini temizlerken maske ve eldiven kullanmalısınız. Aksi halde kum temizlerken çıkan toz akciğerlerinize zarar verir.

Kedi Tuvaleti Ne Sıklıkla Temizlenmeli?

Kedi kumunda ki dışkıların en az günde bir defa temizlenmesi gerekmektedir. Uzmanlara göre kedi tuvaletinin temizliğini sağlamak için iki günde bir toplanması önerilmektedir. Kedi tuvaletini düzenli olarak temizlemeyi ihmal ederseniz kediniz tuvaletinin dışına dışkısını yapmayı tercih edebilmektedir. Kedi kumunu ise en az haftada bir defa tamamen değiştirmeniz gereklidir. Topaklanmayan kum kullanıyorsanız haftada 2 defa değiştirmeniz gerekebilir. Kedi kumunu değiştirirken kabını da temizlemeyi ihmal etmemelisiniz. Karbonat, tuz ve ılık su yardımıyla kabın temizliğini sağlayabilirsiniz. Çamaşır suyu gibi ağır kimyasal ürünleri kullanmaktan kaçınmalısınız.

Kedi Tuvaleti Temizleme Kolaylaştıracak Ürünler

  1. Kedi Kumu Küreği: Kedi kumunu temizlemek için kullanılan kürekler, günlük temizleme için oldukça kullanışlıdır. Elekli bir yapıya sahiptir ve kumun üzerinde dışkının kolaylıkla alınmasını sağlamaktadır. Plastik ve çelik malzemeleri çeşitleri mevcuttur.
  2. Kedi Kum Torbası: Kedi kum torbaları kum kabının tabanına serilerek ve üzerine kedi kumu doldurularak kullanılmaktadır. Bu sayede tuvaletleri daha temiz kalır. Bu torbalar kedi kumunu fazla eşeleyen kediler için uygun değildir. Tırnakları ile delinen poşetler işlevini kaybedecektir.
  3. Kedi Paspası: Kediler için özel üretilen kedi paspasları, tuvalet dışına çıkacak kumların büyük oranda azalmasını sağlayacaktır. Kediniz yalanırken bir miktar kum yutabilmektedir. Paspas sayesinde patilerinde ki kumlar paspas üzerinde kalacaktır. Kedi paspasları genellikle mikro fiber özelliğe sahiptir ve sıvıyı emer. Tabanlarında kaydırmaz malzeme kullanılmaktadır.
  4. Koku Engelleyici Spreyler: Kedi tuvaletlerinin en büyük sorunu etrafa kötü kokuların yayılasıdır. Bu nedenle kedi kumu parfümleri kullanılabilir. Ürünlerin kimyasal içeriği kedinize zarar verebileceği için daha kokusuz ve doğal ürünleri kullanmaya özen göstermelisiniz.
  5. Elekli Kedi Tuvaletleri: Kullanım Kolay sağlayan bu ürünün kum kabının tabanında bir süzgeç yer almaktadır. Bu süzgeç sayesinde topaklanmış kirli kumu rahatlıklar temizleyebilirsiniz. Bazı kedi tuvaletlerinde karbon filtrelerde yer almaktadır ve kötü koku miktarı en aza indirgenmektedir.
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap