Kedinizin Banyoya İhtiyacı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Kedinizin Banyoya İhtiyacı Olup Olmadığını Nasıl Anlarız?

Kedinizin banyoya ihtiyacı olup olmadığı ve karşılamanız gereken en önemli sorumluluklarınızdan biridir. Kediler genellikle yıkanmaya ihtiyaç duymazlar ancak bazen istisnai durumlar ortaya çıkabilir. Kedinizi yıkamanız gerekmedikçe onu banyoya sokmanız size bir şey kazandırmaz. Kediler evde ve günlük hayatta kendi temizliklerini yapabilirler. Onu hangi durumlarda ve nasıl yıkayacağınızı sizin için açıkladık. Unutmayın banyo yapmak kediler için işkence gibidir ve onları yoğun strese sokar. Banyoyu sürekli tekrarlamanız kedinizin mental ve fiziksel dengesini bozabilir.

Kediler suda dahil olmak üzere tüylerinde ki her şeyi kir olarak algılar. Hatta kedilerin evde sık sık yalanmasının bir nedeni tüylerindeki kokumuzdan kurtulmak istemeleridir.

Kediyi Yıkamak Ne Zaman Gerekir? Kedinizi Yıkama Zamanınız Geldi mi?

Kedinizin kabarık, parlak ve sağlıklı tüylere sahip olmasını ve gözlerinin her zaman cam gibi parlak olmasını istediğinizi biliyoruz. Kediler en çok kendi doğalarında ve dışarıdan müdahale görmediklerinde sağlıklı ve parlaktır. Eğer kedinize ekstra müdahale edip onu güzelleştireceğinizi düşünüyorsanız bununda bazı koşulları var. Kediniz kirli mi? Kedinizin tüylerini tarayın ve kabartın, burnunu ve kulaklarını temizleyin, onlara malt yedirin ki tüyleri parlak olsun bunlar bir bakımdır ve sorun değil. Kedinize bakım yapmak için onu yıkayıp fön çekmeyi düşünmeyin. Bu gerçekten iyi bir fikir değil ve stres kedinizin tüylerinin topak topak dökülmesine neden olur.

Kedinizin Banyoya İhtiyacı: Kediler Ne Zaman Yıkanmalı?

Kürklerine kötü kokulu bir madde bulaşmışsa, kedinizin tüylerini silerekte temizleyebilirsiniz. Örneğin patilerine biraz kaka bulaştıysa kedinizi komple yıkamak yerine sadece patilerini yıkayın. Böylece kediniz daha sonra kendi kakasından deli gibi korkmaz. Eğer kedinizin tamamına kötü kokulu bir madde bulaştıysa banyo zamanı gelmiş demektir.

Yapışkan bir madde tüylerine yapıştığında kedinizi yıkayabilirsiniz.  Dışarıda gezerken toz toprağa bulanmış yada çamura batmış olabilir. Kedilerin daha zorlu maddelere bulaştığı çok sık görülmese bile bu tür kazalarda meydana gelebilir. Kediler meraklıdır ve bazen olmamaları gereken bir yerde bulunabilirler. Mesela bir ardiyede çimento veya kireci eşelemeyi oyun zannedebilir. Kedinizden bulaş maddeleri temizlemek için onu yıkamanız gerekir.

Kedinizin kürkü saldırı altındaysa. Evde küçük bir çocukla bir kedi bir araya geldiğinde bazen boya, mama, yemek kazaları çıkabilir.

Kedinizi Yıkarken Stresi En Aza Düşürün

İster ilk olsun isterse çok kedi yıkamak her zaman tehlikelidir. Unutmayın her ne kadar bizimle yaşasalar da onların bir tarafı hala vahşidir. Genellikle bu yanları köşeye sıkıştıklarında ve banyoda ortaya çıkabilir bunun için alabileceğiniz bazı önlemler var.

 Kedinizi  banyo yaptırırken bu daha çok bir dansa benzer. Kedinizin sudan kaçmak ve sizin onu iyice çitilemek istediğiniz zalim bir dans. Dansın sonunda kazanan kediniz olur çünkü mutlaka sizde bazı izler bırakmıştır. Kedinizi daha az stres ve mücadele ile yıkamak istiyorsanız banyodan önce yapmanız gereken ve banyo sırasında uymanız gereken bazı kurallar var.

Kedinizi Banyoya Hazırlama

  • Kedinizi tuttuğunuz gibi suyun altına sokmayın. Bekleyin ve aşama aşama ilerleyin. Banyonuzda kırılacak ve devrilecek eşyaları kaldırın. Duşakabinde yıkamak daha elverişti olabilir veya lavaboda hangisi size uygunsa etrafını boşaltın.
  • Kediler sudan daha çok püsküren sudan nefret ederler. Ahizeyi kullanmayın bunun yerine kova yapın. Sıcak suyu bir kovaya koyun ve daha küçük bir kabı su dökmek için ayırın.
  • Şampuanı eşit dağıtmak zordur en iyisi onu boş bir şişe, meşrebe, kap içinde sıcak suyla seyreltin.
  • Kedinizi yıkayacağınız zemine bir mat veya havlu serin. Ayakları kaymadığı zaman çok daha az stresli olacak.
  • Kedinizi banyoyla şereflendirin. Ona rahatlaması için bir parça ödül maması verebilirsiniz. 
  • Kedinizin tırnakları uzunsa onları kesin. Eğer varsa plastik eldiven giyinin.
  • Kedinizi duşakabine sokun ve banyonun kapısının kapalı olmasına dikkat edin. Kediniz kapı açıkken kaçmaya çalışabilir
  • Suyu ensesinden aşağıya dökün ve yıkayın. Başına su gelmemesine dikkat edin
  • Kedinizin ayakları havluda olduğu ve yüzüne su tutmadığınız sürece kediniz ani hareketlerden kaçınır. Yine de tedbirli olun ve güvenliğe dikkat edin.
E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap