Kediler Taşıma Kabına Nasıl Alıştırılır?

Kediler taşıma kabına nasıl alıştırılır? Kedilerin taşıma kabına alıştırılması kedi sahipleri için oldukça zorlu bir süreç olarak görülebilir. Ancak bu süreci kolay ve zevkli hale getirmek aslında sizin elinizdedir. Kedinizi kolayca taşıma kabına alıştırmak için yapmanız gereken çok basit şeyler vardır. Bunlara uyulduğu zaman da kedinizin taşıma kabından korkmasına gerek kalmaz. Peki, kediler taşıma kabına nasıl alıştırılır? Bunun için ne yapmak gerekir?

Kediler Taşıma Kabına Nasıl Alıştırılır?

Kedilerin taşıma kabına alıştırılması için öncelikli olarak taşıma çantasından korkmaması gerekir. Eğer kediniz taşıma çantasından korkarsa bir daha taşıma çantasına gireceği her seferde zorlanmanız iyi olmaz. Aynı zamanda da kedinizin daha da korkmasına neden olmanız mümkündür. Bu sebeple de ona kızmak, onu azarlamak, ona bağırmak ya da acele etmek aslında olumsuz şekilde etki edecektir.

Kedinize Tanıması İçin İzin Verin

Kedilerin taşıma kabına alışması için öncelikli olarak taşıma kabını tanıması gerekir. Tıpkı evde yer alan diğer eşyaları tanıdığı gibi ilk günden itibaren kedinizin taşıma kabının da ne olduğunu bilmesi, onu keşfetmesi önemlidir. Evin içinde kedinize ait olan alanda taşıma kabını bırakabilir, gözünün ona aşina olmasını sağlayabilir ve içine girmesine izin verebilirsiniz. Bu sayede kediniz taşıma kabının yalnızca dışarı çıkarken kullanılmadığını görür ve dışarı çıkacağı zaman onu taşıma kabına koymak için zorluk çekme olasılığınız da ortadan kalkar.

Kedilere Taşıma Kabını Adım Adım Alıştırma

Kedinizi taşıma kabına alıştırırken adım adım ilerleyin ve ona karşı sabırlı davranın. Sonuçta kimse küçük bir kutu içinde kalmak istemez. Onun da ilk başlarda kutusuna girmek istememesi normaldir. Zamanla alışması için bekleyin ve onu alıştırmak için farklı teknikleri bıkmadan deneyin. Bağırmadan ya da tepki göstermeden alışması için sabredin.

Kedinizi Taşıma Kabına Girmeye Teşvik Edin

Kedinizi ödül mamaları ya da sevdikleri oyuncaklar ile teşvik etmeniz mümkündür. Taşıma kabına bir ödül maması koyabilir, içine girdiği zaman kapağını kapatabilirsiniz. Bunun yanı sıra eğitim amaçlı da ödül mamasını kullanmanız mümkündür. Örneğin kediniz kendi isteği ile taşıma kabına her girdiğinde ona bir ödül maması vererek bu davranışını pekiştirebilirsiniz. Bu sayede dışarı çıkmak istediğiniz zaman da kedinizin ödül maması sayesinde alıştığı şekilde taşıma kabına girmesi mümkün olacaktır.

Kedinizi ayrıca bir oyuncağı ile de taşıma kabına alıştırmanız mümkündür. Örneğin sevdiği bir topu olduğunu varsayarsak, kedinizi öncelikle bu oyuncak ile oynatın. Sonrasında onun göreceği şekilde topunu taşıma kutusuna koyun. Kediniz bu sayede kutusuna girecektir ve aslında taşıma kabında hiçbir tehlike olmadığını da görebilecektir. Bunu bir oyuna çevirmek önemlidir. Kediniz taşıma kabına girmede bir sorun ya da tehlike olmadığını gördüğü zaman kendiliğinden girmek isteyecektir. Bu konuda teşvik sağlamak için ise oyun oynamak oldukça kolay uygulanabilen bir seçenektir.

Kedinizi Taşıma Kabına Girmesi İçin Korkutmadan Alıştırmalısınız

Aslında taşıma kabına alışma sürecinde dikkat edilmesi gereken en önemli durumlardan biri onu korkutmamaktır. Kedinizi korkuttuğunuz zaman onun taşıma kabına alışma sürecinde de gecikmelerin görülmesi mümkündür. Bu sebeple de kedinizin taşıma kabına alışması için ona karşı sabırlı davranmanın yanı sıra korkmasına engel olmak da gerekir. Kendini güvende hissetmesi için elinizi taşıma kabının içinde sokabilir. O kabın içine girdiği zaman onu sevebilirsiniz. Bu şekilde kendini güvende hissetmesine katkı sağlayabilirsiniz.

Kediniz İçin Doğru Taşıma Kabını Seçme

Kediniz aslında bir kabın içinde olmaktan da korkabilir. Bu nedenle kabını farklı şekillerde seçmek de aslında kedinizin kabına kolayca alışmasını sağlayabilir. Örneğin dışarıyı rahat şekilde görebileceği bir taşıma kabı tercih edilebilir. Geniş iç hacme sahip taşıma kapları kullanılabilir, kedinizin sizi görebileceği çantalar seçilebilir. Bu gibi pek çok farklı taşıma kabı da aslında kedinizin daha az korkmasına ve doğal olarak taşıma kabına da daha kolay alışmasına katkı sağlayacaktır.

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap