Yavru Kediler Ek Gıdaya Ne Zaman Geçer?

Yavru Kediler Ek Gıdaya Ne Zaman Geçer?

Yavru kedilerde gıdaya başlanması, 1 aylık olmalarından sonradır. İlk 4 hafta yavru kedilerin mutlaka anne sütü veya süt ile aynı besin değerlerini taşıyan mamalar ile beslenmeleri önemlidir. Yavru kediler ek gıdaya geçişleri, annelerinden almaları gereken besinleri almalarından sonra olmazsa kedilerin ömürleri çok uzun olmayacaktır. Bundan dolayı özellikle annesi ölen veya annesinden erken ayrılan kedilere bakılırken ek gıdaya geçmek için aceleci davranmak doğru değildir.

Yavru Kediler Ne Zaman Kaka Yapar?

Yavru kedilerin kaka zamanları, ancak 3 haftalık olmalarından sonra gerçekleşebilir. Doğumlarından sonraki 3 hafta, kedilerin sindirim ve boşaltım sistemleri ancak çalışmaya başlayacaktır. Bunun için de yavru kedilerde ancak bu süre içinde kakalarını yaptıkları görülür.

Yavru Kediler Ne Zaman Su İçmeye Başlar?

Kedilerin su içmeye başlamaları, ancak 4 haftalık olmalarından sonra başlayacaktır. Tıpkı bebeklerde olduğu gibi, kedilerin de böbrekleri çok küçüktür ve vücutlarında olan su kendileri için yeterli olacaktır. Yavru kedilerin sindirim ve boşaltım sistemleri sağlıklı bir şekilde çalışmaya başladıktan sonra su içmeleri, hayatta kalabilmeleri için önemlidir.

1 Aylık Yavru Kediler Ne Yer?

1 aylık kedilerin yiyebilecekleri, yalnızca yavru kediler için üretilmiş mamalar, bebek muhallebileri ve yine kediler için üretilmiş kedi sütü tozlarıdır. Bu besinler, içeriklerinin kedilerin annelerinden alacakları sütlerle eşdeğer vitaminde olmalarından dolayı kedilere verilebilir. Ancak eğer kedilerin anneleri varsa ve nerede olduğu biliniyorsa, mutlaka annelerinin kedileri emzirmesine izin verilmelidir.

Yavru Kedi Beslenme Tablosu Nasıl Olmalıdır?

Yavru kedilerin beslenmesi, kedilerin yaşlarına yani kaç haftalık olduklarına ve ağırlıklarına bakılarak düzenlenmelidir. Yavru kediler eğer mama ile besleneceklerse, mutlaka bu tabloya bakarak veya veterinerler ile görüşülerek mama miktarlarının ayarlanması gereklidir.  5 haftalık olana kadar yavru kedilerin yemeleri gereken mama miktarları şöyle sıralanmıştır:

  • 1 haftalık, ortalama 113 gr ağırlığında olan kedilerin günlük 6 öğün olmak üzere 32 cc,
  • 2 haftalık, ortalama 200 gr ağırlığında olan kedilerin günlük 4 öğün olmak üzere 56 cc,
  • 3 haftalık, ortalama 290 gr ağırlığında olan kedilerin günlük 3 öğün olmak üzere 80 cc,
  • 4 haftalık, ortalama 370 gr ağırlığında olan kedilerin günlük 3 öğün olmak üzere 105 cc ve
  • 5 haftalık, ortalama 450 gr ağırlığında olan kedilerin günlük 3 öğün olmak üzere 130 cc olması gereklidir.

Kedilere Kaç Saatte Bir Yemek Verilmeli?

Kedilerin mama saati aralıkları, en az 3 olmalıdır. Yetişkin kediler, kendilerine bırakılmış olan kuru veya yaş mamaları acıktıkları zaman yiyebilecekleri seviyede olurlar. Ancak yavru kediler henüz ne zaman tamamen aç ya da tok olduklarını idrak edemediklerinden dolayı bu durum sahipleri tarafından takip edilerek kendilerine verilmelidir. Kedilerin kaç haftalık veya aylık oluşlarına göre yemek yiyecekleri aralıkları değişebilir. Ancak henüz Yavru kediler ek gıdaya geçişleri sağlanmamışsa, mutlaka 3 veya 4 saatte bir mama verilerek beslenmeleri sağlanmalıdır.

6 Aylık Kedi Davranışları Nelerdir?

6 aylık kedilerin davranışları, meraka dayalı olarak keşfetme ve her yere girip çıkma istekleri olarak görülür. 6 aylık olmuş kedilerin genel olarak fiziksel tüm gelişimlerinin tamamlanmış oldukları söylenebilir. Bunda dayalı olarak kendileri hakkında daha fazla bir şey öğrenemez ve çevreye yönelirler. Öncelikli olarak yaşadıkları yerde kapalı olan yerleri öğrenmeye çalışırlar. Özellikle evlerin kapılarının kapalı olması kedilerin sinirlenmelerine neden olabilir. Kendilerine ait bir alan yaratma gayreti içinde olan kediler, çevrelerinde ses çıkaran ve ışık yansıtan nesnelerden de rahatsız oldukları için bunların yerini değiştirme çabası içinde olabilirler.

1 Aylık Kedi Kuru Mama Yer Mi?

Yavru kedilere kuru mama yedirilmesi, doğru görülen davranışlar arasında değildir. Henüz 4 haftalık olan yavru kedilerin yalnızca anne sütü veya yavru kedi süt tozları ile beslenmeleri doğru olacaktır. Kedilerde kuru mama tüketimi, ancak 3 aylık olmalarından sonra başlayacaktır.

Yavru Kediler Ne Yer?

Yavru kedilerin yiyebilecekleri besinler, eğer kediler doğalı henüz 4 hafta kadar olmamışsa, mutlaka süt veya kedi mamasıdır. Ancak 2 aylık olmalarından sonra, dişleri hemen sertleşmez ve kuru mama yemek için uygun olmazlar. Bundan dolayı evde mama kalmaması durumunda yavru kedilere balık verilebilir. Ancak balıkların kılçıklarından ayrılmış ve mutlaka pişmiş olması önemlidir. Yavru kedilerin çiğ olarak yedikleri besinler, bağırsaklarında parazit oluşmasına neden olabilir.  

Yavru Kedi Ne Zaman Kuru Mama Yemeye Başlar?

Kedilerin kuru mamaya başlangıçları, mutlaka 5 haftalık olmalarından sonra yapılmalıdır. Eğer yavru kedilere 5 haftalık olmadan kuru mama verilirse, yavru kediler bu mamaları yiyemeyecekleri için beslenmelerine devam edemeyeceklerdir. Kuru mama yiyebilmeleri için yavru kedilerin biraz daha büyümelerinin beklenmesi gereklidir.

1 Aylık Yavru Kedi Yaş Mama Yer Mi?

Yaş mamaların yavru kedilere verilmesi, 1 aylık olmalarından sonra uygun görülen beslenme düzenleri arasındadır. Normal şartlarda yaş mama verine kedi sütlerinin verilmesi daha doğrudur. Ancak kediler büyüdükçe gördükleri diğer besinleri de merak etmeye başlayacaklardır. Bu merak durumlarından dolayı da yavru kedilere 1 aylarını doldurmalarından sonra yaş mama verilebilir ancak mamanın verildiği miktara da çok dikkat edilmelidir.

30 Günlük Kedi Nasıl Beslenir?

Yavru kedilerin beslenmeleri, tıpkı bebekler gibi yapılır. Kedilerin tutulmasından ve sırt üstü yatırılmasından sonra, biberon veya şırınga ile almaları gerektiği kadar besin miktarı kendilerine verilmelidir. Gazlarını kendileri çıkarabilirler. Yavru kediler ek gıdaya geçişleri sağlanana kadar bebek gibi sahiplerinin elinde bağlanmaları gerekecektir. Yavru kedilerin yürürken veya yüz üstü beslenmeleri, yedikleri bütün mamaları kusmalarına neden olacağından mutlaka dikkat edilmelidir.

Ayrıca Bakınız: Kedilerin Sevdiği Kokular Nelerdir?

E-bültene Abone Ol Merak etmeyin. Spam yapmayacağız.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Hızlı yorum için giriş yapın.

Başka Yazı Yok

Giriş Yap